The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Munin doesn't show up in WHM

Discussion in 'CloudLinux' started by AvocadoLogic, Feb 2, 2017.

Tags:
  1. AvocadoLogic

    AvocadoLogic Registered

    Joined:
    Feb 2, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    At home
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    After I install Munin, it simply doesn't show up anywhere in WHM. I tried searching and looking under "Plugins", but it simply isn't there.

    This is the re-installation log:

    Code:
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]  
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]   Problems were detected with cPanel-provided files which are RPM controlled.
    [20WHM 62.0 (build 8)17-02-02 15:27:09 +0100]   If you did not make these changes intentionally, you can correct them by running:
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]  
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]   > /usr/local/cpanel/scripts/check_cpanel_rpms --fix
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]   The following RPMs are missing from your system:
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]   cpanel-perl-524-Cache-Cache-1.08-1.cp1162
    [2017-02-02 15:27:09 +0100]   cpanel-perl-524-munin-2.0.25-4.cp1162
    [2017-02-02 15:27:13 +0100]   Removing 0 broken rpms:
    [2017-02-02 15:27:14 +0100]   rpm: no packages given for erase
    [2017-02-02 15:27:14 +0100]   Downloading http://httpupdate.cpanel.net/RPM/11.62/centos/7/x86_64/rpm.sha512
    [2017-02-02 15:27:15 +0100]   Successfully verified signature for cpanel (key types: release).
    [2017-02-02 15:27:15 +0100]   Downloading http://httpupdate.cpanel.net/RPM/11.62/centos/7/x86_64/cpanel-perl-524-munin-2.0.25-4.cp1162.x86_64.rpm
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   Downloading http://httpupdate.cpanel.net/RPM/11.62/centos/7/x86_64/cpanel-perl-524-Cache-Cache-1.08-1.cp1162.x86_64.rpm
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   Disabling service monitoring.
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   Hooks system enabled.
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   Checking for and running RPM::Versions 'pre' hooks for any RPMs about to be installed
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   All required 'pre' hooks have been run
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   No RPMS need to be uninstalled
    [2017-02-02 15:27:16 +0100]   Installing new rpms: cpanel-perl-524-Cache-Cache-1.08-1.cp1162.x86_64.rpm cpanel-perl-524-munin-2.0.25-4.cp1162.x86_64.rpm
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   Preparing packages...
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   cpanel-perl-524-Cache-Cache-1.08-1.cp1162.x86_64
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   - checking munin user and group
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   User 'munin' already exists. ( permissions, owner and quota reset )
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   groupadd: group 'munin' already exists
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   useradd: user 'munin' already exists
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   cpanel-perl-524-munin-2.0.25-4.cp1162.x86_64
    [2017-02-02 15:27:17 +0100]   enable was successful
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   Updating CageFS
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   cagefs-skeleton has been updated recently, if you want to force the update, please run:
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   "cagefsctl --force-update"
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   Done
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   Restarting munin-node (via systemctl):  [  OK  ]
    [2017-02-02 15:27:20 +0100]   Restarting apache (gracefully)....
    [2017-02-02 15:27:21 +0100]   This account is currently not available.
    [2017-02-02 15:27:21 +0100]   - running munin-cron for the first time
    [2017-02-02 15:27:26 +0100]   Hooks system enabled.
    [2017-02-02 15:27:26 +0100]   Checking for and running RPM::Versions 'post' hooks for any RPMs about to be installed
    [2017-02-02 15:27:26 +0100]   All required 'post' hooks have been run
    [2017-02-02 15:27:26 +0100]   Restoring service monitoring.
    
    Done
    I am running Cloudlinux 7.3 with CageFS enabled on top of the newest CentOS installation.
    My WHM is 62.0 (build 8).

    It also seems like ClamAV doesn't show up anywhere. But one problem at a time.

    Any ideas?
     
    #1 AvocadoLogic, Feb 2, 2017
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2017
  2. AvocadoLogic

    AvocadoLogic Registered

    Joined:
    Feb 2, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    At home
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The problem was indeed with CageFS.
    I tried disabling CageFS via SSH, re-installed the applications and re-enabled CageFS and everything works.

    However, I wouldn't really want to do that in a production environment.

    So how can I make sure it won't happen again?
    Have I misconfigured something?
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    33,465
    Likes Received:
    927
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I'm unable to reproduce this issue on CloudLinux 7.3 and cPanel version 62.0.9 with CageFS enabled. I browsed to "WHM >> Manage Plugins", enabled ClamAV and Munin, and allowed the installation to complete. Upon refreshing WHM in my web browser, both options were listed under "WHM >> Manage Plugins". Are you able to reproduce this issue on any additional systems?

    Thank you.
     
  4. ItsMattSon

    ItsMattSon Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    125
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Perth
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hey,

    Just experienced this also. CentOS 6.8 WHM 62.0.10.

    I personally think I didn't wait long enough for the installation to complete before I left the page, so I uninstalled it and reinstalled and it was in WHM after that.
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    33,465
    Likes Received:
    927
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Did you notice any output to /usr/local/cpanel/logs/error_log when this happened? Are you able to reproduce the issue on the system, or was this a one-time occurrence?

    Thank you.
     
  6. ItsMattSon

    ItsMattSon Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    125
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Perth
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi cPanelMichael,

    I had a look through the log and couldn't see anything for Munin. I recall rebooting my VPS after the issue to see if that helped before reinstalling Munin so maybe that did the trick for my particular issue (OP might've found a different solution).

    I just reinstalled Munin to see if I could reproduce the error but I haven't been able to. Some curious lines in the log attached but it looks like it all went smoothly and I'd say it was a once off when it failed for me.

    @AvacadoLogic, could you try restarting your server and uninstalling/reinstalling Munin?
     

    Attached Files:

  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    33,465
    Likes Received:
    927
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello Matt,

    Regarding "User 'munin' already exists" warnings in the log file you attached, those are normal messages that you can safely ignore. They appear if Munin was previously installed on the system.

    Thank you.
     
    ItsMattSon likes this.
Loading...

Share This Page