The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My cPanel is ignoring the MX servers

Discussion in 'General Discussion' started by ronaldoo, Jun 25, 2009.

  1. ronaldoo

    ronaldoo Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hello again friends,
    My cPanel is ignoring the MX servers. This only try to deliver messages to the "IN A" address and apparently are ignoring the MX servers that has been configured.

    For example:

    domain.com. IN A 200.228.36.1 // this is the webserver where the website has placed. (out of cPanel)
    domain.com. IN MX 0 mymailserver.domain.com. // this is the mailserver where the e-mails are placed. (into cPanel)

    Thanks for any words that help me, best regards, Ronaldo.
     
  2. ronaldoo

    ronaldoo Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Can anyone help me? Thanks.
     
  3. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Have you also configured the A record for the 'mymailserver' host?

    The way you have it listed, if you don't have the MX records set correctly, it should attempt to deliver messages to the A record of the domain...

    Code:
    domain.com. IN A 200.228.36.1 
    mymailserver IN A xxx.xxx.xxx.xxx (IP of your email server)
    domain.com. IN MX 0 mymailserver.domain.com. 
     
  4. ronaldoo

    ronaldoo Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Humm, ok thank you so much!
    See you!
    ;)
     
Loading...

Share This Page