The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MySQLl Control Center ..any one ?

Discussion in 'General Discussion' started by furquan, May 31, 2004.

  1. furquan

    furquan Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2002
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    MySQL Control Center ..any one ?

    Hi,

    I am trying to use mysql control center to connect to one of the databases on my clients domain.

    I have specified my ip under "Access Hosts" in Cpanel of that domain .

    I have specified all the following details in the control center :-

    Host name is :- Myservers Main IP
    User name is :- db user name
    Passwords is :- db password.

    When trying to connect i get a 10060 error :( , can some one shed more light on to this please.

    Regards,
     
    #1 furquan, May 31, 2004
    Last edited: May 31, 2004
  2. GeekPatrolMille

    GeekPatrolMille Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    McKinney, Texas, USA
    you did not mention it specifically si I will throw it out there for the just in case crowd...

    the username and the database should both be prefixed by the sitename. for example

    siteName_userName

    The "userName" is what you created in cPanel db control. cPanel/WHM prefixes that userName with the "siteName"

    This gets most of my clients no matter how I provide details and it even got me early on. It is confusing if you do not watch how cPanel prefixes the userName.

    Hope this helps,
    -greg
     
  3. furquan

    furquan Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2002
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi Greg,

    Yes, that is the exact syntax i m using here, but still in vein :(

    In the hostname serction i have used my servers main IP address is that what could be the issue ?

    An what should i put in the " Name " section of Control Center ?


    Regards,
     
Loading...

Share This Page