The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ñ on domains.

Discussion in 'General Discussion' started by benito, Aug 27, 2009.

  1. benito

    benito Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2004
    Messages:
    296
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    In my country its available the "ñ" letter in domain names. But cpanel wont allow me to use that letter. There are any plan to add "ñ" support into cpanel?
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The internet's DNS system currently only supports ASCII characters. To use that character, you will need to use punycode to convert it to ASCII. You can read more about this at:

    Punycode - Wikipedia, the free encyclopedia

    We do plan on improving internationalized domain names support, but I have no ETA on when that improved support will arrive. Internal cases 668 and 3565
     
  3. i030809

    i030809 Registered

    Joined:
    Mar 10, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Portugal
    I’ve a similar problem!

    I’ve a similar problem! The Latin characters like é ã õ à á ó ç doesn’t work ether! I’ve some domain names with these characters in .eu TLD and I donno how to configured, because WHM said “That is not a valid domain” when I try to create an new account! :mad:

    cPanel 11.25.0-R42213 - WHM 11.25.0 - X 3.9
    CENTOS 5.4 i686 standard on server
     
  4. InstaCarma_Tech

    InstaCarma_Tech Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    228
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    See if this helps :


    Go to IDN Conversion Tool and enter the domain name as you get in your country. Get the corresponding Punycode. You should then be able to add that via WHM.
     
  5. anojpala

    anojpala Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Enter the domain name(with those special characters) in the following link

    IDN Conversion Tool

    And then just add the result via WHM. Only then it will allow you to add your domain name to the cpanel server.
     
Loading...

Share This Page