The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Name Servers

Discussion in 'General Discussion' started by sambish20, Jul 5, 2014.

  1. sambish20

    sambish20 Registered

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I recently purchased a cPanel licence and a new domain, but I'm having trouble setting up my name servers. On cPanel I have entered the correct IPs and domains that I would like them to be, but my domain isn't linked to cPanel. How would I do this? I have tested if it works by going on another domain and seeing if the name servers work but they don't.

    Thanks,
    Sam.
     
  2. kernow

    kernow Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    865
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Have you registered /created these new nameservers at your domain registrar? you must register them there first with the correct IPs pointing to your server.
    Example:
    ns1.your_domain.com IP address 1.2.3.4 < an Ip that exists on your server
    ns1.your_domain.com IP address 5.6.7.8< another Ip that exists on your server( preferably on another server)
    Make sure to create an A record for these nameservers in WHM
     
  3. sambish20

    sambish20 Registered

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have done that.
     
  4. kernow

    kernow Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    865
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    New nameservers take time to register worldwide, have you checked your domain and nameservers have DNS entries in WHM?
    Also check out your DNS here: http://www.solvedns.com/
     
    #4 kernow, Jul 5, 2014
    Last edited: Jul 5, 2014
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Make sure that you set your name servers at the registrar, after creating them at the registrar. A website such as "IntoDNS" might be helpful.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page