The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

named.conf not adding new accounts...

Discussion in 'General Discussion' started by ThunderHostingDotCom, Dec 17, 2002.

  1. ThunderHostingDotCom

    ThunderHostingDotCom Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2002
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    All over!
    Every time I add a new hosting account I have to physically go into named.conf and add the domain. I added a domain last night and when I did it did not add to named.conf What am I doing wrong or what needs to be done to fix this?
     
  2. dgbaker

    dgbaker Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 20, 2002
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Toronto, Ontario Canada
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Are there any error messages in /var/log/messages? Grep for named in messages and see if it logged an error in there.
     
  3. ThunderHostingDotCom

    ThunderHostingDotCom Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2002
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    All over!
    Nope no errors that I can see. I even tried /scripts/rebuildnamedconf & it did not fix it.
     
  4. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    Did you fix this? I just noticed that my secondary nameserver is not adding new accounts to named.conf. No errors, and named starts and restarts just fine.
     
  5. vivek

    vivek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    India

    when ever you add an account restart the named service, also check the permission of named.conf, it should be root:root as ownership and 644 as there permissions.
    Also check /var/log/messages if you are not able to add.

    Thank You.
    Vivek :D
     
  6. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    Well, it appears to work sometimes and not others. Thanks for the advice. I'll have to look and see why it doesn't add some domains.
     
Loading...

Share This Page