The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

named is not running

Discussion in 'General Discussion' started by viooltje, Nov 17, 2007.

  1. viooltje

    viooltje Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Help please strange stuff here can't up2date!!! And named is broken!!!
    WHM
    ___________________________________

    Restarting Bind
    Attempting to restart named
    Waiting for named to restart.... . . . . . . . . . . finished.

    named status

    named has failed, please contact the sysadmin (result was "named is not running"). Nov 17 07:26:24 silent named: failed Nov 17 07:26:24 silent named: named: user 'named' unknown Nov 17 07:26:24 silent named: named startup failed


    ___________________________________



    ferdge@silent [~]# up2date -uv

    Fetching Obsoletes list for channel: rhel-i386-es-4...

    Fetching Obsoletes list for channel: rhel-i386-es-4-extras...

    Fetching rpm headers...
    ########################################

    Name Version Rel
    ----------------------------------------------------------
    xorg-x11-xfs 6.8.2 1.EL.33 i386
    [RHBA-2007:0756-10] Updated xorg-x11 packages that fix various bugs and add an enhancement are now available.



    Testing package set / solving RPM inter-dependencies...
    ########################################
    fonts-xorg-base-6.8.2-1.EL. ########################## Done.
    initscripts-7.93.31.EL-2.i3 ########################## Done.
    kudzu-1.1.95.23-1.i386.rpm: ########################## Done.
    mkinitrd-4.2.1.13-1.i386.rp ########################## Done.
    procps-3.2.3-8.9.i386.rpm: ########################## Done.
    shadow-utils-4.0.3-63.RHEL4 ########################## Done.
    udev-039-10.19.el4.i386.rpm ########################## Done.
    util-linux-2.12a-17.el4_6.1 ########################## Done.
    xorg-x11-Mesa-libGL-6.8.2-1 ########################## Done.
    xorg-x11-font-utils-6.8.2-1 ########################## Done.
    xorg-x11-libs-6.8.2-1.EL.33 ########################## Done.
    xorg-x11-xfs-6.8.2-1.EL.33. ########################## Done.
    hal-0.4.2-7.EL4.i386.rpm: ########################## Done.
    Preparing ########################################### [100%]

    Installing...
    1:util-linux ########################################### [100%]
    error: unpacking of archive failed on file /bin/mount: cpio: rename
    There was a fatal RPM install error. The message was:
    There was a rpm unpack error installing the package: util-linux-2.12a-17.el4_6.1

    ___________________________________


    ferdge@silent [~]# rpm -qa | grep bind
    bind-utils-9.2.4-28.el4
    bind-libs-9.2.4-28.el4
    ypbind-1.17.2-13



    service named restart
    Stopping named: [FAILED]
    Starting named: named: user 'named' unknown
    [FAILED]
     
    #1 viooltje, Nov 17, 2007
    Last edited: Nov 17, 2007
  2. viooltje

    viooltje Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I did this in the past and it prevented some packages from updating:

    chattr +i /bin/mount
    chattr +i /bin/umount

    solved removed the + and add -
     
  3. s1y

    s1y Registered

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    sevice named not running

    Hi,
    You must upgrade your cPanel and this problem will discontinue.
     
Loading...

Share This Page