The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

nameserver problem

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by mgokcay, Feb 16, 2007.

  1. mgokcay

    mgokcay Registered

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi, i setup a new server and configure the nameservers.

    Here i can see the 2 nameservers and their A records exists.
    http://www.dnsstuff.com/tools/lookup.ch?name=cmtekin.com&type=NS

    Domain Type Class TTL Answer
    cmtekin.com. NS IN 172800 civic.cmtekin.com.
    cmtekin.com. NS IN 172800 fabia.cmtekin.com.
    civic.cmtekin.com. A IN 172800 72.36.222.75
    fabia.cmtekin.com. A IN 172800 72.36.222.74



    But here it says "Couldn't resolve DNS server name/IP"
    http://www.dnsstuff.com/tools/lookup.ch?name=cmtekin.com&type=A
    An error occurred: Couldn't resolve DNS server name/IP [civic.cmtekin.com][11004].
    edit:
    Here it says "port unreachable again"
    http://private.dnsstuff.com/tools/lookup.ch?token=plumisland&name=cmtekin.com&type=A
    How I am searching:
    Searching for cmtekin.com A record at m.root-servers.net [202.12.27.33]: Got referral to M.GTLD-SERVERS.NET. (zone: com.) [took 153 ms]
    Searching for cmtekin.com A record at M.GTLD-SERVERS.NET. [192.55.83.30]: Got referral to civic.cmtekin.com. (zone: cmtekin.com.) [took 234 ms]
    Searching for cmtekin.com A record at civic.cmtekin.com. [72.36.222.75]: Reports [took 2 ms]

    Response:

    Invalid DNS packet: Port Unreachable


    Also In DNS report it says nameservers give "port unreachable" error.

    So i thing the problem is about configuraitons of the server. But i do not have any idea.
    What am i doing wrong? Can you help me?
     
    #1 mgokcay, Feb 16, 2007
    Last edited: Feb 16, 2007
  2. picoleto

    picoleto Member

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  3. Frank Broughton

    Frank Broughton Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
  4. brendanrtg

    brendanrtg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You MUST setup the DNS at your REGISTRAR's end, setting up an A for DNS wont work.
     
Loading...

Share This Page