The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nameservers do not always work.

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by phpscott, Oct 1, 2003.

  1. phpscott

    phpscott Member

    Joined:
    Dec 15, 2002
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,
    We currently have three servers. ns1.domain.com and ns2.domain.com are on one server. ns3.domain.com and ns4.domain.com are on another server etc. There are currently six nameservers total (n1-ns6).

    Nameserver ns1 and ns2 always resolve but for an hour or two eavh day, all sites using those nameservers do not resolve. When we try pinging sitedomain.com, a domain not found message appears. They always come back on their own without us doing anything.

    During the time the domains do not resolve, dnsreport.com shows no errors when I enter one of the unresolving sites. We have have checked nameserver IPs and they are assigned to the correct domains. I also checked resolv.conf and it had our domain and nameserver IPs.

    We have tried everything we can think of. Any ideas will be greatly appreciated.

    Scott

    cPanel.net Support Ticket Number:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. PierreB

    PierreB Member

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    problem fixed, thanks for the help, especially rusko.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. webrats

    webrats Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    post the fix please
     
Loading...

Share This Page