The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help to begin...

Discussion in 'General Discussion' started by moustic027, Jul 18, 2013.

  1. moustic027

    moustic027 Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    I'm a new user of Cpanel. Sorry for me English, I'm French.

    I need help to configure my cpanel server because I can't not send mail.
    Here is the context:

    I bought virtual machine With Cpanel. I do not modify any settings.
    I configured the package for my clients and created accounts.

    I can connect to the end-user cpanel and create mailboxes.
    I can connect to webmail but when I try to send a mail..Nothing
    I receive a message that inform me "the email wa send" bot nothing... :(
    I do not receive any error message.

    I think that the problem results from the wrong configuration of DNS.

    Just another info, i register Domain name for my client to Eurodns.

    Hope that can help me,

    Thanks by advance,
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,787
    Likes Received:
    665
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Have you created/registered your name servers at the domain registrar with IP addresses on your cPanel server, and then assigned those name servers to your domain name?

    Thank you.
     
  3. moustic027

    moustic027 Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Like this :
    1.png

    2.png

    Thanks,
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,787
    Likes Received:
    665
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, have you created those name servers at the domain registrar and assigned those name servers to the domain name at the registrar?

    Thank you.
     
  5. moustic027

    moustic027 Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I think that's the problem.
    I don't undestand that I have to do...
    At present,i use google apps.
    See below the config of the domain:
    1.png

    Thanks by advance,
     
  6. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    you need to save your DNS zones with
    " Remote Mail Exchanger" checked for all domains using Google
    so your local email system will know to deliverer it there
     
  7. moustic027

    moustic027 Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I think i found the problem.
    At eurodns, I have to configure the NS:
    I tried to create a new NS profile:
    dns3.dclux.com --> 80.92.72.172
    dns4.dclux.com --> 80.92.83.28

    But when i try to apply, I got an error message like:
    f> The SOA answer is not authoritative
    => dns3.dclux.com/80.92.72.172

    I think that i wrong configured DNS in cpanel.

    I'm right ?
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,787
    Likes Received:
    665
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ensure the "A" records that you have configured under "Edit DNS Zone" in Web Host Manager for "dns3" and "dns4" match the IP addresses you are using at the registrar for these name servers. Also, check if there are any special requirements at your registrar for configuring your own name servers.

    Thank you.
     
  9. moustic027

    moustic027 Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    He you can see the configuration in my cpanel:

    cpanel.png

    There are no special requirements for configuration I have already do for another domain (it was not me who managed the server)
    Thanks,
     
  10. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,787
    Likes Received:
    665
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The screenshot you provided does not indicate that "A" records have been configured for "dns3" and "dns4". Instead, it just shows those name servers have been used in the zone. There should be entries for "dns3" and "dns4" on the left hand side of that image with "A" records pointing to the IP addresses associated with those name servers.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page