The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help with DNS

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by landman, Sep 18, 2009.

  1. landman

    landman Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ok i have an issue related to DNS (i think), Everytime i install a website in my cPanel i see the follwing page when i visit the site in my web browser.

    Code:
    Great Success !
    Apache is working on your cPanel® and WHM™ Server
    Could anyone tell me why i am seeing this and not my website directory.

    Warmest Regards
    Dean
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    There are a few possible causes for that. I recommend letting our technical analysts take a look at your server to see what specific issue is causing this and take corrective action.
     
  3. landman

    landman Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ok, Wel before we contact them could you list all the possibles to see if i can fix it myself this way i learn more.
     
  4. landman

    landman Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Since posting this i have found something out. When i go into the httpd.conf file and look at the Virtual Hosts file on my domain its says

    Code:
    <VirtualHost 202.45.44.35:80>
    If the above is in place and put into active service i get the Sucsess page and not that of the directory listing. How if i change the above to the following

    Code:
    <VirtualHost 192.168.0.5:80> (Witch is the servers local IP)
    it works just fine and it goes where it should do.
     
  5. eUK-Patrick

    eUK-Patrick Registered

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes ,

    Try replacing with server's shared IP and also make sure the DNS zone has the same IP and then restart apache on the server.


     
  6. landman

    landman Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Tried that it doesnt work.
     
  7. Spiral

    Spiral BANNED

    Joined:
    Jun 24, 2005
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    If you recently updated the domain(s) to point to your server (last 3 days), you are likely looking at the old server where the domains where originally pointing instead of your current server when you try to visit those domains in your web browser.

    This is 100% perfectly normal and the "problem" actually doesn't exist and is a matter of perception caused by old routing cache and will fix itself shortly.

    On the other hand, you could have an problem setting up the DNS zones on your computer or have the wrong IP addresses configured although this is not as likely and probably not the case usually. One thing that seriously concerns me about your posts above is the mention of an internal non-internet routable IP address indicating that you may have setup Cpanel behind a NAT translating router which is generally not very wise as it can be somewhat of a major management headache sometimes getting Cpanel to work correctly on those types of configurations and I absolutely would not recommend such a configuration for any beginner level administrator.

    In any case, I would be glad to take a quick look or walk you through the steps to check to determine what is going on.

    I don't always keep a watch on all threads and miss replies sometimes but if you contact me by private message (watched closely) or via live chat on MSN Messenger (using the support email address of the company that is shown in my signature), you should be able to reach me quickly.
     
    #7 Spiral, Sep 18, 2009
    Last edited: Sep 18, 2009
Loading...

Share This Page