The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

need help with resolver setup

Discussion in 'General Discussion' started by baidarkabob, Apr 20, 2003.

  1. baidarkabob

    baidarkabob Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    This server is acting as a primary nameserver, and I have enabled the nameserver under inital nameserver setup. The instructions suggest I need to include atleast 2 nameservers and the primary must be 127.0.0.1. How do I know what to put into the 2nd box?

    Thanks,

    Bob
     
  2. baidarkabob

    baidarkabob Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    NOC?

    Not sure what a NOC is. A few more details would be appreciated.

    Bob
     
  3. perfectsquare

    perfectsquare Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2002
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    NOC = Network Operations Center...where your server is located.

    They will need to provide you with 2 IP address which you can use for your nameservers.
     
  4. baidarkabob

    baidarkabob Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    thanks for the reply...

    How does this process (modify resolver configuration) differ from assigning an IP for primary and secondary nameservers under "edit setup". Is it necessary to do both?

    Thanks,

    Bob
     
    #4 baidarkabob, Apr 20, 2003
    Last edited: Apr 20, 2003
  5. baidarkabob

    baidarkabob Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    it must be a little different....

    ...because through the edit setup screen i am using an IP for both primary and secondary nameservers primary = 66.129.86.150, secondary = 66.129.86.151, but for the resolver configuration i am supposed to use 127.0.0.1 for primary? What is the difference between these two configurations?

    Thanks,

    Bob
     
Loading...

Share This Page