The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NeoMail not functioning?

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Final-Solution, Sep 7, 2002.

  1. Final-Solution

    Final-Solution Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I get this message whenever I try to send a mail from any account:

    ERROR SENDING MAIL
    Sorry, there was a problem sending your message. Please click your browser's Back button, check your message, and try again.

    not too descriptive! It just started this morning or last night as I was sending mail during the day yesturday. I'm a newbie, is there any script or something that can check it out? the check mail thing in WHM didn't have a clue . . /scripts/checklink says Test Passed! Everything is up under services, any ideas what could be causing it? I can login and view mail and receive mail, just not send anything :\
     
  2. JustinK

    JustinK Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2001
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Had the same problem with one of our server as did someone else on here. The problem turned out to be a missing symbolic link to /usr/sbin/exim for sendmail.
     
  3. Final-Solution

    Final-Solution Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    How did you fix it? I'm very newbie ;x i tried /scripts/./fixeverything but it didnt fix everything :P
     
  4. JustinK

    JustinK Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2001
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    First check if it's there

    ls /usr/sbin/s*

    If it's not:
    cd /usr/sbin
    ln -s exim sendmail
     
  5. Final-Solution

    Final-Solution Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    DUDE!!!!!!! You rock!!!! :)

    all fixed up.
     
  6. prudhvik

    prudhvik Member

    Joined:
    Oct 16, 2002
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi justink,

    Thank you so much :p
     
  7. Ajeesh

    Ajeesh Member

    Joined:
    Oct 20, 2001
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    if that does not work, try:

    chmod 4755 /usr/sbin/exim
    --------

    You can check whether the mails work or not by:

    su -s /bin/bash username

    mail -v yourmail@yahoo.com
    ----

    If the mail is being sent, then there is nothing wrong with exim. If the mail is not being sent, then the error is with exim.
    It can be a sym link problem, permission problem or anything.
     
Loading...

Share This Page