The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Network becomes unresponsive, mostly...

Discussion in 'General Discussion' started by Lyttek, Jun 17, 2009.

  1. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Not sure how to approach this problem, as it's fairly intermittent...

    The server will become unresponsive to network traffic except ping. I can ping eth0, but can't ssh, http or any other method. If I log into the console, I can ping out via IP, but not using any DNS name. Restarting CSF has no effect; restarting the network service clears it up.

    Thoughts on how to troubleshoot this quickly when it happens next? The phone starts ringing pretty quickly, which gets me flustered and my troubleshooting skills go right out the window :(
     
  2. PlatinumServerM

    PlatinumServerM Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey, USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You will have to check the logs while it is happening to see what is going on. That's the first step to debugging this intermittent issue. Depending on what it says, that will point you in the next direction.
     
  3. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ya... I've been waiting for it to happen again... but since I'm watching, NOW it won't happen :rolleyes:

    IYO, what would be the top logs to watch? Tools to mess with? This is the first time I've seen a partially-working network issue, so I'm unsure where to begin...
     
  4. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Still having problems...

    Had seen this in dmesg, which is new:

    Code:
    apic error on cpu0 60 60
    Disabled apic at boot... no change. Not seeing that error now, but eth0 became sorta unresponsive again.

    When it happens, I can ping in and out using IP addresses, but not DNS names. http, ssh, pop/smtp all become unavailable. I can issue 'ifdown eth0' and then 'ifup eth0' and it starts working. tcip/ip problem? (as opposed to icmp, which is why pings work??)

    Still looking for logs/help that will point me in the right direction...

    :confused::confused::confused::confused:
     
  5. netlook

    netlook Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Post the output of

    ethtool -i eth0

    and

    ethtool eth0
     
  6. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    These are the results while it's up and working...


    # ethtool -i eth0
    Code:
    driver: via-rhine
    version: 1.2.0-2.6
    firmware-version:
    bus-info: 0000:00:12.0

    ethtool eth0
    Code:
    Settings for eth0:
            Supported ports: [ TP MII ]
            Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                    100baseT/Half 100baseT/Full
            Supports auto-negotiation: Yes
            Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                    100baseT/Half 100baseT/Full
            Advertised auto-negotiation: Yes
            Speed: 100Mb/s
            Duplex: Full
            Port: MII
            PHYAD: 1
            Transceiver: internal
            Auto-negotiation: on
            Supports Wake-on: pumbg
            Wake-on: d
            Current message level: 0x00000001 (1)
            Link detected: yes
     
  7. netlook

    netlook Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I would give a try for official VIA driver for this NIC - try to compile it manually - some of kernel build-in drivers have such errors (like for example Realtek R8168)
     
  8. Lyttek

    Lyttek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    770
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    I'd failed to mention that this machine has been running for over a year with no problems, and this just started recently (two weeks ago or so). I hadn't done any updates (cpanel or system) for about a month or more.
     
Loading...

Share This Page