The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New email addresses not being recognised

Discussion in 'E-mail Discussions' started by marsm, Oct 22, 2013.

  1. marsm

    marsm Member

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi there

    My server's been running great, and we've been adding business domains to it... about two weeks ago, we started adding new email addresses to new and existing domains - these emails are not being recongised. What I mean by this is that when add theses details to outlook, outlook cannot connect to the server (but old, previous email addresses on the same domains are connecting and working fine).

    I'm using the Courier mail server.

    I've tried to use the troubleshooter, but frankly don't understand what it's trying to tell me. The graphic is very different for emails that work, but I don't know how to "fix" this.

    I've attached a screen grab.

    Regards,
    Mars Screen Shot 2013-10-22 at 9.45.41 AM.png

    - - - Updated - - -

    This is the error that Outlook gets: Outlook cannot connect to the server. Verify that your computer is connected to the network.

    When I send emails to the address from a working email address, it comes back as undeliverable.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Do these domain names use name servers that point to the cPanel machine, or do you use a third-party DNS provider? Check a website such as IntoDNS to make sure the domain name's MX records and "A" records for "mail" are not pointed to a different server.

    Thank you.
     
  3. marsm

    marsm Member

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for that - the only exclamation mark is against this:

    ERROR: No reverse DNS (PTR) entries. The problem MX records are:
    <IP Address removed by me>.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
    You should contact your ISP and ask him to add a PTR record for your ips


    Since I'm the owner of the server, how do I add a PTR record, and could this be causing my problem?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The lack of a PTR record should not cause the issue you are experiencing. Feel free to open a support ticket so we can take a closer look:

    Submit A Ticket

    You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  5. ovolatier

    ovolatier Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I have exactly the same problem and I have no issue with my PTR Record,

    I noticed, emails are working only if I am using the outgoing mail server of the main server in SSL, otherwise I have always this error above,

    I will submit a ticket
     
  6. quietFinn

    quietFinn Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you can't send mail using SMTP port 25 (but you can send using SMTPS port 465), it's most likely your ISP blocking port 25. You should try to use port 26 instead (and see it's enabled in your server).
     
Loading...

Share This Page