The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new idiot to cpanel / use with Golive ftp? [moved]

Discussion in 'General Discussion' started by osok1, Nov 18, 2005.

  1. osok1

    osok1 Registered

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    new idiot to cpanel / use with Golive ftp?

    Hi,

    Have several clients and myself that need to upload with Golive. I cannot get the bugger to connect to the ftp and have tried several different configs.
    Error is/ cannot connect to server. Cannot connect to ftp. (601)
    Any ideas?

    Thanks,
    Matt
     
  2. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    tried servral different configs it not much to go by
     
  3. cjmwebdesigns

    cjmwebdesigns Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    New Jersey
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    OSOK1,

    Can you provide more details? In not being able to connect to your server via FTP is most likely a configuration within WHM or cPanel.

    Perhaps you have the wrong configuration? Have the websites resovled to your new IP for the cpanel Server?

    JM2C

    CJ
     
  4. fikse

    fikse Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    can you connect with a regular FTP client? are you using sftp?
     
  5. hostmedic

    hostmedic Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2003
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington Court House, Ohio, United States
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    So Sorry For The Group - but their right

    Good Day- So Sorry the group is saying "Tell me More..." but we need more information to be able to help you.

    A few questions.

    1. Have you implemented a Firewall ? if so do you have port 21 open.

    2. In WHM follow the link for Server Status then click on Server Status again - is FTP running?

    3. User/Password - what user/password are you using (dont reply to the group w/ that btw)

    double check the user/pass depending upon your configuration you may need to ut it in as user@domain.com or as user --> this makes a huge difference.

    Hope that information helps -->

    if you could copy the error log perhaps and paste back here that would help.

    Kind Regards :D
     
Loading...

Share This Page