Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

New Subdomain does not appear in Zone Transfer

Discussion in 'General Discussion' started by Hassan Khan Yusufzai, Feb 27, 2018.

  1. Hassan Khan Yusufzai

    Joined:
    Feb 27, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Pakistan, lahore
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hello,

    I have to add MX records for the new subdomain for mailgun. But the problem is that in zone transfer newly created subdomain is not appearing.

    Steps That I followed:
    1- Created new subdomain with email.mysitename.com
    2- Went to Zone Transfer
    3- Subdomain is not appearing

    Help Will be appreciated.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,870
    Likes Received:
    1,811
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you clarify which "Zone Transfer" option you are using? Are you using cPanel & WHM or is this related to an option on the interface offered by MailGun?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Hassan Khan Yusufzai

    Joined:
    Feb 27, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Pakistan, lahore
    cPanel Access Level:
    Website Owner

    I am using cpanel.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,870
    Likes Received:
    1,811
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Zone Transfer is not an option provided by cPanel & WHM. Can you take a screenshot of the option you see so we can verify if it's a third-party plugin?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Hassan Khan Yusufzai

    Joined:
    Feb 27, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Pakistan, lahore
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Thanks for the reply again!

    My bad :/ Its "Zone Editor" You are right!

    Additionally, All I am trying to do is to create an email.mysite.com subdomain and configure this subdomain domain with mailgun.org. Mailgun requires MX records and DNS records to be set for the subdomain.

    Can you Further guide me how do I configure it with mailgun?

    Regards,
    -Hassan
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,870
    Likes Received:
    1,811
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    You can browse to "cPanel >> Zone Editor >> Manage >> Add Record >> Add MX Record" and replace the "name" field with the subdomain name instead of the parent domain name.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice