The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new version of Cpanel breaks WHMCS?

Discussion in 'General Discussion' started by ScrltOTara, Jun 1, 2008.

  1. ScrltOTara

    ScrltOTara Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I noticed that now that cpanel was upgraded, WHMCS will no longer allow for account creation. I aked Matt and was told that Cpanel's latest version disallows all account creation except from within WHM itself.

    This kind of defeats one major purpose for purchasing WHMCS - is this something permanent, or will it be fixed in the future? Is there a workaround? Makes twice as much work for us now.

    Thanks,
    Tara
     
  2. Amit Deshmukh

    Amit Deshmukh Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ask them

    I think you should ask this question to whmcs.

    Regards,
     
  3. ScrltOTara

    ScrltOTara Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I did. And the response I got was above, that cpanel's latest update disallows any account creation from outside of WHM.

    My question was, why did cpanel do this, and are there plans to "fix" it?
     
  4. Amit Deshmukh

    Amit Deshmukh Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Nope

    Tara,

    I guess that is not possible, because there are many other billing software that won't work in such case.

    I am really not sure about this.

    regards,
    Amit
     
  5. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  6. Sc-Pro

    Sc-Pro Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I haven't updated to the new WHM yet, but every problem I've encountered usually results in a "Firewall Issue".

    "Account cannot be created" or some similar message.

    Check;
    Which port?
    tail -f /var/log/messages
    tail -f /var/log/secure

    To get a more accurate response;

    You can see the apache error here;

    tail -f /usr/local/apache/logs/error_log

    Please update if anyone have any input to add.
     
  7. Curious Too

    Curious Too Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2001
    Messages:
    427
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Doesn't have anything to do with a firewall. It worked perfectly before the cpanel upgrade.


     
  8. ScrltOTara

    ScrltOTara Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Curious Too:

    So, you have the same issue? I saw at least 6 people on the WHMCS forums with the same issue as well.
     
  9. Curious Too

    Curious Too Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2001
    Messages:
    427
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, I have the same issue.
     
  10. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  11. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Would you mind posting a link for our reference?
    Thanks
     
  12. Curious Too

    Curious Too Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2001
    Messages:
    427
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I got it to work. Under configuration ==> products and services ==> module settings you have to delete and uncheck everything except the package name.

     
  13. Lucas

    Lucas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    125
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Around the world
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Haven't had this issue and I just installed an account today from WHMCS with the latest cPanel RELEASE branch.
     
  14. blargman

    blargman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I've submitted a support request on this issue, I'm curious what you meant by unchecking module settings? For all of the packages? That doesn't make any sense.

    I know it's not a Cpanel product but any help would be appreciated. Our customer has submitted a ticket to WHMCS as well.
     
  15. ScrltOTara

    ScrltOTara Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I fixed the problem. Don't know if everyone is having the same issue, but this was my fix.

    I had the cpanel theme for the packages defined in whmcs as black_ice. It didn't like that. Once I changed it to x3, the accounts created fine.

    Hope that helps someone.
     
  16. blargman

    blargman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    It seems to be working fine now after updating rvskin. :s Interesting. I'll let anyone know if I see further issues. Thanks for heads up regarding packages.
     
  17. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    We will address some compatibility issues in 11.23.3. Currently account creation may fail if there is a dns server in the cluster down.
     
  18. chaloupe

    chaloupe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Dieppe, NB, Canada
    Could it be related to the WHM > Server Configuration > Tweak Settings > Security :

    Only permit cpanel/whm/webmail to execute functions that have a referrer that matches one of the domains/ip on this server. This will help prevent XSRF attacks, but may break integration with other systems, login applications, and billing software.

    OR

    that whm doesn't allow the use of the word unlimited or settings over 999 in the cPanel module settings of WHMCS

    OR

    You are using the strong password policy for new account in "WHM > Security > Security Center > Password Strength Configuration" which WHMCS doesn't take in configuration?


    We have been able to create new accounts without any issue and we have this option enable and this whmcs is on a dedicated IP also which could be the worst possible way to setup our system for new creations of account but it did pass.

    We have WHMCS 3.6.1
    WHM 11.23.0 cPanel 11.23.3-C25049
    CENTOS Enterprise 4.6 i686 on standard - WHM X v3.1.0
    Running CURRENT
     
  19. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    For issues relating to WHMCS, I recommend contacting WHMCS.

    Only your first item seems to be directed at cPanel and WHM. Was it a question?
     
Loading...

Share This Page