Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Newbie --> Backup Problems [moved]

Discussion in 'Data Protection' started by Jogel, Oct 16, 2006.

  1. Jogel

    Jogel Member

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hello,

    I'm trying to backup my Data.
    When I go to the Cpanel WHMx and i click backup I don't have the generate full backup.
    I can only setup the daily / weekly option.
    can you please point out how can I configure it properly.


    Thanks In Advance

    Jogel
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,570
    Likes Received:
    438
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You generate full backups of an account from cPanel. You configure backups for all accounts in WHM. Two separate things.

    HTH
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Jogel

    Jogel Member

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    can you talk me through the WHM settings .
    I want to configure it properly so It backups everything in case something happens.
    or is it better to do it per account ?

    thanks in advance ,

    Jogel.
     
  4. rsaylor

    rsaylor Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2003
    Messages:
    160
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    if you want to get a full backup and you are root user the easiest way for a single domain is to run from ssh "/scripts/pkgacct username"

    This will create a full cpanel backup then you can either copy that to the backup directory or copy it to the /home directory of another server and run the "/scripts/restorepkg username"
     
  5. Jogel

    Jogel Member

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    "/scripts/pkgacct username"
    thats the username of the domain i've created right ?
    I have 3 domains
    so I'll have to run it for each ?
    where will i get the output ? i.e. backup.tar ?

    sorry for being retarded.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice