Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

nfs /home mount & quota

Discussion in 'General Discussion' started by rapidot, Aug 6, 2007.

  1. rapidot

    rapidot Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Has anyone gotten an nfs /home mount to work properly with cPanel and quotas?

    I've gotten the NFS mount on /home and it works properly, but cPanel can't access the diskquotas, and it drives cPanel crazy basically. Insane logs in /usr/local/cpanel/logs/error_log about disk_space_usage and other perl .pm stuff

    I've already turned on quotas on the nfs server, and rquotad is running. Any hints on how to get this to work?

    Thanks
     
  2. ddeans

    ddeans Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Maryland
    What version of cPanel are you running?

    Have you tried /scripts/fixquotas yet?

    And can you be more specific as to how it is "driving cpanel crazy"
     
  3. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,216
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    313
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    cPanel/WHM does not support NFS at this time.
     
  4. roman

    roman Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Are there any plans for NFS support? If so what is the ETA?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,216
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    313
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't see any feature requests for NFS support. Feel free to request this functionality via our feature request system at:

    http://bugzilla.cpanel.net
     
  6. roman

    roman Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Bug/Feature request # 5763 just opened. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. roman

    roman Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Has anyone manually modified the cpanel scripts to get gfs or nfs quotas working? I am sure it has been done as I do see some hosts running cpanel with gfs/nfs and Quota ... :-/
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice