Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED Nginx on cPanel

Discussion in 'Workarounds and Optimization' started by Domenico, Nov 25, 2016.

Tags:
  1. Domenico

    Domenico Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2001
    Messages:
    371
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    316
    Anyone that has experience with this?

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #1 Domenico, Nov 25, 2016
    Last edited by a moderator: Nov 25, 2016
  2. Anoop P Alias

    Anoop P Alias Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kochi,Kerala,India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Domenico,

    XtendWeb is free and OpenSource and offers a clean install and uninstall. Please feel free to get in touch with me in the forum if you face any issues.

    Thanks,
    Anoop
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,700
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    104
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    How long does it take to install, and more important to uninstall? I'm thinking about installing it, because I'm experiencing load issues (caused by Apache), but in case it doesn't work as expected I need to be able to uninstall it right away. So basically I'm asking what's the maximum downtime in case everything goes wrong.
     
  5. Anoop P Alias

    Anoop P Alias Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kochi,Kerala,India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    @ cPanelMichael - I think the AppCatalog submission is broken . I did submit and got an auto response and nothing afterward.

    @PatrickVeenstra - There is no downtime . The switch between Nginx and httpd happens by changing the default ports in httpd. Once you change the ports back everything is served by httpd as before. XtendWeb is an rpm, so yum/rpm is used to install/uninstall and therefore it's like any other software you install on Redhat/Centos . Utmost care has been made to ensure XtendWeb does not modify any files/config setup by cPanel . Except the default ports nothing is changed
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,700
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    How long ago was it submitted? The submission is moderated by default so it's not always approved right away.

    Thanks.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Anoop P Alias

    Anoop P Alias Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kochi,Kerala,India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    104
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    @Anoop P Alias does it require EasyApache 4?
    Code:
    # /opt/nDeploy/scripts/easy_php_setup.sh
    EasyApache4 is not enabled.Please enable EasyApache4 and rerun this script
     
  9. Anoop P Alias

    Anoop P Alias Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kochi,Kerala,India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    @ PatrickVeenstra - Yes if you wish to use cPanel's ea-php . You can use remi repository otherwise .
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. IndicHosts.net

    IndicHosts.net Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    158
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    @Anoop P Alias

    Do you have a forum or bugtracker for the script?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,700
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I've reached out to the team responsible for moderating the application catalog. You should receive an update to the submission request in the next few days.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice