The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nick? Add On FTP Accounts: How to login?

Discussion in 'General Discussion' started by bmcpanel, Feb 24, 2004.

  1. bmcpanel

    bmcpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have a customer who uses additional ftp accounts. he has 10 or so setup in addition to his main domain.

    Our FAQ states the following:

    To login, use the following settings:

    FTP Host: domain.com
    FTP User: addonftpuser
    FTP Pass: addonftppass

    However, last week, he called me and told me that the login was not working. Then, I found that the following settings DID work.

    FTP Host: domain.com
    FTP User: addonftpuser@domain.com
    FTP Pass: addonftppass

    Fine. Whatever works, right? Not so fast. Yesterday, I found that the old settings worked again, but not the new.

    FTP Host: domain.com
    FTP User: addonftpuser
    FTP Pass: addonftppass

    The only thing that has changed is, I recently downgraded from latest EDGE build to latest STABLE build. Is there a difference between the two that causes this change?
     
  2. bmcpanel

    bmcpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Anyone have even an "inkling" of a clue about this issue? Or is this another "Idunno" issue in Cpanel?
     
  3. xsenses

    xsenses Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Huntington Beach, Ca
    This is how additional accounts have always worked on my server:


    FTP Host: domain.com
    FTP User: addonftpuser@domain.com
    FTP Pass: addonftppass
     
  4. bmcpanel

    bmcpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Do you use Stable updates or Edge?
     
  5. PWSowner

    PWSowner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    2,948
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    ON, Canada
    I've always used:
    FTP Host: domain.com
    FTP User: addonftpuser
    FTP Pass: addonftppass
    and never had a problem.

    Currently on Cpanel 8.8.0-R73.
     
  6. xsenses

    xsenses Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Huntington Beach, Ca
    I use stable releases.
     
  7. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    addon ftp account doesnt work well on our servers either

    another problem is that they dont work at all on long domains (this realy needs to be fixed)
     
  8. bmcpanel

    bmcpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    How long is long? What is the cut-off?
     
  9. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    domain i tried was 40 chars long :D
     
  10. foxboy

    foxboy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    maybe you can tell us wherever you are using pure-ftd or proftd.
     
  11. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    pure-ftpd

    btw, another thing:

    only can login on 1 ftp at once (so not like 3 div sites on same server)

    bit anoying. I think i put everything right in the config for more connections from same ftp (made most values 3 times higher then default) but still didnt work.

    anyone know how to fix that?
     
  12. bmcpanel

    bmcpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Proftpd
     
  13. cheemin

    cheemin Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Append domain name to ftp username

    I notice that on some server when we create ftp addon account they will append the domain at the end of the username,

    eg username albert will be albert@domain.com

    but some server do not, which causes addon ftp account cannot login.Where is the configuration file to configure this?
     
  14. ramprage

    ramprage Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2002
    Messages:
    667
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    Has anyone got this fixed YET?

    :D
     
  15. omenix

    omenix Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    /dev/null

    Any one can resolve this too? I got the same problem.. creating ftp account wont append the domain name anymore.. where to fix this?
     
Loading...

Share This Page