The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No crontab icon?

Discussion in 'General Discussion' started by A-class, Mar 3, 2007.

  1. A-class

    A-class Registered

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    There is no crontab icon on my cpanel homepage.
    CRON-jobs are enabled on the server. How can I edit/add the cronjobs?

    I hope somebody can help me out here...

    Thanks in advance.

    Sam
     
  2. kdarray

    kdarray Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2006
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Washington
    Check Features Manager

    You probably do not have Crontab checked in the Features Manager (default or whatnot). Then the hosting package your Cpanel account is associated with and is using that Feature set would not show the Crontab icon. Just edit your Features and make sure the Crontab is checked to be available.
     
  3. A-class

    A-class Registered

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for your reply.
    Crontab is checked in the features list.
    Tried to create a new features list. Add package, assign it to my account, but still no icon...
    Any other suggestions?
     
  4. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Sounds like you may be on a whm reseller. Your provider may have the feature on the system "disable" list. You may need to contact your provider and ask to enable it for your account.
     
  5. A-class

    A-class Registered

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm with SPRY
    They told me that CRON is enabled...

    It really pisses me off. Last time I called SPRY, they told me I can edit the scripts at /etc/crontab. But the folder is not even there!!!

    Any other suggestions?
     
  6. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Yes, keep calling them back until you get someone to log into your whm and check things. Just out of curiosity, have you deleted your web cache lately? perhaps it is there but maybe you are loading old pages from cache. just a thought.

    good luck
     
  7. cPanelKyle

    cPanelKyle Technicial Analyst III/Migrations Specialist
    Staff Member

    Joined:
    Feb 10, 2003
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What theme are you using? If it is a third party theme, there may be a problem with that particular theme. If this is the case, try to use X to see if that resolves the problem.
     
  8. A-class

    A-class Registered

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for your replies.
    I've deleted my cache, no help.
    I've changed theme to something else than the "x" theme I was using... Still no clear sign of crontabs!

    I bet it's theses a-holes from SPRY that sell "cronjobs", but don't "enable" them in the cpanel.
    Gonna call them asap.

    I live in the Netherlands, so it's hard for me to synchronize with their officehours :)
     
Loading...

Share This Page