The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Glue.. need help

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by keat63, Feb 12, 2015.

  1. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    My server acts as it's own name server on a .co.uk TLD
    All .co.uk domains are reporting back fine when using intoDNS.

    However, I have a .org.uk TLD and this reports (NO GLUE)
    Any ideas how i fix this.

    - - - Updated - - -

    Actually, maybe i've resolved this.

    In WHM >> Basic Setup.

    I added NS entries ns.domain.org.uk & ns2.domain.org.uk. (in boxes 3 & 4)

    I added an A record for each, which utilised the same IP as my original NS entries. (ns.domain.co.,uk & ns2.domain.co.uk)

    Then at registrar level pointed the name servers to the newly configured entries (as above)

    It seems to be glued, and at the moment, doesn't appear to have affected any of the other domains.
    Time will tell i guess ?
     
    #1 keat63, Feb 12, 2015
    Last edited: Feb 12, 2015
  2. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Whilst everything appears to be working, i have glue, i have web sites, i seem to have email and dns checker tools are not reporting any major issues with any domains etc.

    I don't appear to have any dns entries for the new ns.domain.org.uk
     
  3. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I worked it out.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,852
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    I am happy to see the issue is resolved. Did you do anything special to resolve the issue, or did the steps you referenced in the first post address the problem?

    Thank you.
     
  5. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I think maybe i originally did things the wrong way around. ?

    When i originally created my .co.uk name servers (in basic config), i didn't have any accounts configured for the same domain.
    So WHM created separate dns entries for the name servers. (ns.whatever.co.uk & ns2.whatever.co.uk... i didn't yet create a www.whadever.co.uk)

    When I added name servers for .org.uk, the troublesome .org.uk domain was already live and active, so WHM added the NS entries inside this dns table. (ns.newentry.org.uk & ns2.newentry.org.uk)

    I was expecting to see separate dns tables for ns.org.uk and ns2.org.uk

    if this makes any sense.

    I assume this must be OK, as it's been working 24 hours and no one has shouted at me yet.
     
    #5 keat63, Feb 13, 2015
    Last edited: Feb 13, 2015
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,852
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page