The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no option to rename package

Discussion in 'General Discussion' started by crazyaboutlinux, May 1, 2009.

  1. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    in my WHM server there is no option to rename any package

    i can modify but i can't rename the package

    cPanel staff please consider on this & update me
     
  2. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    let me know exact steps to do this
     
  3. PlatinumServerM

    PlatinumServerM Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey, USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you rename the package file, don't forget to ensure the accounts that were using this package are now using this renamed package.
     
  5. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    YES I DID


    yes i verified it & accounts are now using renamed package thanks for you co-operation
     
  6. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Help!

    I checked and found the accounts that were using this package are now not using this renamed package. Please help me.
     
  7. cpanelinfoseeker

    cpanelinfoseeker Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2002
    Messages:
    325
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NE Illinois
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Usually that is why you edit the package, not rename it. After renaming the package, you need to assign the new package to the desired accounts since the name was changed on the old package.

    Ron
     
  8. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Correct, that is what I meant by "don't forget to ensure the accounts that were using this package are now using this renamed package." I apologize for the ambiguity of that statement. There is nothing in your OS that tells cPanel/WHM to change the assigned package for an account once you rename the package.
     
  9. linux7802

    linux7802 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    232
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Solution

    Yes we can rename the hosting packages from shell as well as reassign package from shell by using simple script available at Rename package on cpanel server. | Linux Servers cPanel webhosting blog

    If your current package is used by large number of users than you can use above script but if only one or two users are using packages than its always good to reassign package from WHM.
     
Loading...

Share This Page