The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No UTF-8 in Horde due to serious httpd bug

Discussion in 'General Discussion' started by gmb, Jun 1, 2007.

  1. gmb

    gmb Registered

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    Horde webmail is completely lacking it's usual UTF-8 capabilities, due to serious bug within Cpanel's httpd.

    In standard (non-cpanel) installation on Linux, Horde is getting the following PHP variable, which it uses to verify UTF-8 support in web browser:

    _SERVER["HTTP_ACCEPT_CHARSET"] ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7

    However, Cpanel's httpd/PHP is not passing this variable to Horde, which means Horde falls back to ISO-8859-1 codepage and lacks all UTF-8 capabilities.

    This is a serious bug, since no multilingual emails can be written in Horde.

    --gmb
     
    #1 gmb, Jun 1, 2007
    Last edited: Jun 1, 2007
  2. Daniel15

    Daniel15 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. gmb

    gmb Registered

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Done, bug ID is 5487.
     
Loading...

Share This Page