The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Not adding databases or users to mysql through cpanel

Discussion in 'General Discussion' started by EddieFudd, May 7, 2006.

  1. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Basically what the title says, I try and create a database within cpanel. it says it's done it but when i go back to the screen nothing's there and there's no database in phpmyadmin.

    i'm using sql version 4.1.18. if anyone could offer some insight that would be great as I tried searching but couldn't think of a suitable term to search for
     
  2. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Do you own your own server, or do you host your Web site with a company?
     
  3. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    rent from a company, it's a dedi so i've got full access to it including shell
     
  4. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Does this happen to every client, or just this client?
    Is /var/lib/mysql directory set with the proper permission and ownership? Are you using any weird characters for the name of a DB?
     
  5. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i've just created another cp account and have got the same problem. not using any weird characters i don't think, underscores aren't a problem in mysql 4.1.18 are they? from the internet i'm on at the moment i can't access shell, i'll get back to you on the mysql directory when i go home later on
     
  6. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    This issue has been resolved now. I'd like to say what solved it but the server has had numerous things changed to make everything work (mainly from my hosting company)

    Thanks a lot for helping Andy
     
  7. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Very happy it is working for you :)
     
  8. musicnoah

    musicnoah Registered

    Joined:
    May 8, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Eddie,
    Can you say what things were changed? I'm having the exact same issue.

    Thanks
     
  9. shelya

    shelya Registered
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have the same problem - I can't see my databases and users through cPanel. Can anyone help?
     
  10. musicnoah

    musicnoah Registered

    Joined:
    May 8, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I upgraded MySQL and that fixed the problem.
     
  11. Mariusz Jokiel

    Mariusz Jokiel Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have upgraded MySQL to version 4.1.18 and the same problem.
    Do you have any solutions?

    Best regards,
    MJ
     
  12. neojones

    neojones Active Member

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    Please check whether your /var is full or not. It appears to be the case. Also check for the permissions as Andy suggested.
     
Loading...

Share This Page