The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

not load named!

Discussion in 'General Discussion' started by Toronton2, Jun 27, 2004.

  1. Toronton2

    Toronton2 Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi!

    I have new WHM/Cpanel and one problem:
    Server start, but named not load!

    After named restart all ok.

    How fix problem with loading named on start server?
    OS RH Ent. 3
     
  2. Toronton2

    Toronton2 Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    after system load:

    service named status
    rndc: connect failed: connection refused
     
  3. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try /scripts/fixndc . It that doesn't do it, search the forum as this has been an ongoing problem with new installs.
     
  4. Toronton2

    Toronton2 Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i try
    /scripts/fixnamed
    and
    /scripts/fixndc

    no effect :(
     
  5. Toronton2

    Toronton2 Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    also make it:

    Login to your server through SSH.
    Type:
    pico /etc/rndc.conf
    Search for "rndc-key" and replace it with "rndckey"
    CTRL-W is how to search in PICO.
    CTRL-X Y to save and exit
    Type:
    pico /etc/named.conf
    Search for "rndc-key" and replace it with "rndckey"
    CTRL-W is how to search in PICO.
    CTRL-X Y to save and exit
    After that type:
    /scripts/fixnamed
    After that type:
    /scripts/fixndc
    If step #5 still produced an error type:
    /scripts/fixndc
    There should be no error now.
    Now we will restart named (BIND)
    Type: service named restart
    If you get an error simply restart again.
    Type: service named restart
    Now you should get no error...
     
Loading...

Share This Page