Not receiving system emails

ebiz1000

Member
May 7, 2004
10
0
151
Kings Lynn UK
Hi

For the last few days things like the new account created emails, the overnight processing emails, bandwidth emails as well as automated emails from mine and clients websites have not been coming through. All other email is working fine but nothing from the server or nobody.

I have looked at all the settings in the master WHM and can't see anything obvious that would cause this.

If anybody has any suggestions I would be very greatful. I very rarely go into the shell so if you do give advice about doing anything in there if you can put it in simple terms that would be great.

Paul
 

webits

Well-Known Member
May 15, 2004
114
0
166
I had a problem with that way back

I also had a problem where people send you e-mails and you don't recieve them at all i had the same problem with one of my host have u tried mail trouble shooting.
 

sawbuck

Well-Known Member
Jan 18, 2004
1,365
10
168
cPanel Access Level
Root Administrator
In WHM in the advanced section of the Exim configuration try adding "queue_only_override = false" in the first text box (without the quotes)
 

ebiz1000

Member
May 7, 2004
10
0
151
Kings Lynn UK
sawbuck said:
In WHM in the advanced section of the Exim configuration try adding "queue_only_override = false" in the first text box (without the quotes)
I have just tried it, then set up a new account and also tried send a newsletter from my site but still nothing.

Paul
 

ebiz1000

Member
May 7, 2004
10
0
151
Kings Lynn UK
A few days ago I had a problem with a client with a script that was being used to send spam, the file was deleted but I was just thinking, someone advised me to go to Show Current CPU Usage, and then kill one of the processes but I can't remember what it was. Is there a way to find out or reset the processes that have been killed?

I have a feeling now that this may have something to do with it

If anybody has any ideas I would be greatful.

Paul
 

sawbuck

Well-Known Member
Jan 18, 2004
1,365
10
168
cPanel Access Level
Root Administrator
Reboot would likely bring back the process. Not aware of a way to view killed processes. Can also check /etc/rc.d run levels and compare to WHM porcess list to see what may not be running.
HTH
 

ebiz1000

Member
May 7, 2004
10
0
151
Kings Lynn UK
I have just changed my email address in WHM for root, mailman and nobody emails and have now started to receive bounceback emails from all the emails sent via sites for newsletters and sign up usernames etc... on every one it says unroutable mail domain "then domain"

I was not receiving these for some reason via my other email address

Paul
 

ramprage

Well-Known Member
Jul 21, 2002
651
0
166
Canada
reading some other Cpanel threads I found the answer.

Go to Tweak Settings:

Turn off: Track the origin of messages sent though the mail server by adding the X-Sender headers (exim 4.34+ required)

Restart Exim

No more problems!
 

freedman

Well-Known Member
Feb 13, 2005
314
5
168
it doesn't make a lot of sense to me, but .. I wasn't getting email from [email protected]
I added "localhost.localdomain" to the hosts ip entry in /etc/hosts and it magically works:

</etc/hosts>
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
Ip.add.re.ss HOST.DOMAIN.com HOST localhost.localdomain