The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Opcache not working?

Discussion in 'General Discussion' started by timg, Apr 3, 2017.

Tags:
  1. timg

    timg Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    According to the opcache status script, it seems opcache isn't working. I'm on CentOS 7 and running suPHP and the handler is CGI. Is there something I should be checking or something else I should do?

    OpCache Status
    Code:
    total memory: 128.00MB
    used memory: 10.48MB
    free memory: 117.52MB
    wasted memory: 0.00b (0%)
    number of cached files: 1
    number of hits: 0
    number of misses: 1
    blacklist misses: 0
    number of cached keys: 1
    max cached keys: 7,963
    
    PHP OpCache Info
    Code:
    Opcode Caching
    
    Up and Running
    Optimization Enabled
    Startup OK
    Shared memory model mmap
    Cache hits 0
    Cache misses 16
    Used memory 13033936
    Free memory 121183792
    Wasted memory 0
    Interned Strings Used memory 824792
    Interned Strings Free memory 7563816
    Cached scripts 16
    Cached keys 16
    Max keys 7963
    OOM restarts 0
    Hash keys restarts 0
    Manual restarts 0
    
    
     
  2. timg

    timg Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Figured this out, had to install php-fpm and then enable it for the domain in question.
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,288
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I'm happy to see you were able to address the issue. Thank you for updating us with the outcome.
     
Loading...

Share This Page