The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

overrnight update broke imagemagick No

Discussion in 'General Discussion' started by Silver_2000, Aug 9, 2007.

  1. Silver_2000

    Silver_2000 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2002
    Messages:
    338
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    not sure what happened but overnight Imagmagick stopped working
    Assuming it was cpanel update that caused problem
    Running upcp -force now to see if it fixes it

    Doug
     
  2. Silver_2000

    Silver_2000 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2002
    Messages:
    338
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    upcp didnt help
     
  3. ToddShipway

    ToddShipway Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    300
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston, TX
    Attempt to reinstall it using /scripts/installimagemagick
     
  4. Silver_2000

    Silver_2000 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2002
    Messages:
    338
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Todd I tried that and got

    instantly
     
  5. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,460
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    That's because one of the first things it does it executes a small Perl script that uses ImageMagick Try doing this instead:

    Code:
    /scripts/perlinstaller Image::Magick
    
    or even
    Code:
    /scripts/perlinstaller --force Image::Magick
    
     
  6. Silver_2000

    Silver_2000 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2002
    Messages:
    338
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Thanks

    ended up doing this a couple days ago with the help of my Ded Server host Steadfast Networks

    "removed the ImageMagick RPM, then reinstalled the separate cPanel ImageMagick with /scripts/cleanimagemagick, /scripts/installimagemagick, then reinstalled the RPM "
     
  7. kemis

    kemis Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Georgetown, TX
    There are so many posts on ImageMagick failing to install & none of them offer any definitive solutions.

    I've tried the /scripts/cleanimagemagick, uninstalling all imagemagick rpms & doing a yum install, going to WHM & trying to install Image::Magick -- nothing is working.

    I continue to get a bunch of errors with the bottom line being:

    make: *** [Magick.o] Error 1
    JCRISTY/PerlMagick-6.32.tar.gz
    /usr/bin/make -- NOT OK

    I finally bit the bullet & decided to upgrade from cP 10 to 11 & this is what I get... :-(

    Please help if you're able.

    Matt
     
  8. krisdv

    krisdv Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Belgium
  9. kemis

    kemis Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Georgetown, TX
    Thanks, krisdv! That probably would have worked & I have saved that howto from nick for future reference.

    What ended up happening, though, is my server host logged in & ran a forced upcp. I believe that has fixed the problem.

    To test, I found, downloaded, and setup JMB Tools' tester found at: http://www.jmbsoft.com/software/tools/

    It works now!
    Matt
     
Loading...

Share This Page