The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Parked Domain - no mail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by [O-CuK]Marci, Sep 1, 2005.

  1. [O-CuK]Marci

    [O-CuK]Marci Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Wotcha folks... bear with me as I'm relatively new to this... my system administrator sadly died of Kidney Failure last month, and I'm having to try and fill his shoes. Here's the scenario...

    Account / Domain setup in WHM - thefragfactory.com - all works perfectly, e-mail etc no probs.

    Parked thefragfactory.co.uk on top. All mails to any account created for thefragfactory.co.uk (eg: marci@thefragfactory.co.uk) bounce.

    pings to www., ftp., mail. etc all come thru succesfully, so domain has propogated...

    POP boxes and forwarders are setup on .co.uk, but every mail sent to it just bounces straight back. I have no clues how to investigate this further as every time I've done this in the past it's worked flawlessly first time...

    Both Domains were purchased elsewhere, and have nameservers set to ours (ns.over-clock.com & ns1.over-clock.com), which are the same server.

    Any hints or clues would be greatly appreciated. Need any more info, just ask...

    WHM 10.1.0 cPanel 10.2.0-S83
    FreeBSD 5.3-RELEASE-p5 i386 - WHM X v3.1.0


    I've compared everything in zones files etc to OTHER domains on the same server that are set up similarly.... eg: over-clock.co.uk parked on over-clock.com, minimotoclub.co.uk parked on minimotoclub.com - these all work 100% fine and mail goes thru without a hitch every time.
     
  2. webignition

    webignition Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    1,880
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Mnid posting a copy of a bounce message, including full headers?

    You might also want to tail /var/log/exim_mainlog, /var/log/exim_rejectlog and, for the fun of it, /var/log/exim_paniclog and check for errors.
     
  3. [O-CuK]Marci

    [O-CuK]Marci Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Code:
    Return-path: <>
    Envelope-to: [email]marci@over-clock.com[/email]
    Delivery-date: Thu, 01 Sep 2005 15:23:00 +0000
    Received: from ocuk by golem.over-clock.com with local-bsmtp (Exim 4.52 (FreeBSD))
            id 1EAqty-000Nje-F5
            for [email]marci@over-clock.com[/email]; Thu, 01 Sep 2005 15:23:00 +0000
    Received: from [195.188.213.8] (helo=smtp-out5.blueyonder.co.uk)
            by golem.over-clock.com with esmtp (Exim 4.52 (FreeBSD))
            id 1EAqty-000NjY-4l
            for [email]marci@over-clock.com[/email]; Thu, 01 Sep 2005 15:22:54 +0000
    From: [email]postmaster@blueyonder.co.uk[/email]
    To: [email]marci@over-clock.com[/email]
    Date: Thu, 1 Sep 2005 16:27:10 +0100
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
            boundary="9B095B5ADSN=_01C5ACBF7161496F0003CA4Bsmtp?out5.blueyo"
    X-DSNContext: 7ce717b1 - 1184 - 00000002 - 00000000
    Message-ID: <c97HrCvaF000a517b@smtp-out5.blueyonder.co.uk>
    Subject: Delivery Status Notification (Failure)
    X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.0.4 (2005-06-05) on 
            golem.over-clock.com
    X-Spam-Level: *
    X-Spam-Status: No, score=1.2 required=7.5 tests=AWL,BAYES_00,HTML_30_40,
            HTML_MESSAGE,MIME_HTML_MOSTLY,NO_REAL_NAME,UNWANTED_LANGUAGE_BODY 
            autolearn=no version=3.0.4
    
    This is a MIME-formatted message.  
    Portions of this message may be unreadable without a MIME-capable mail program.
    
    --9B095B5ADSN=_01C5ACBF7161496F0003CA4Bsmtp?out5.blueyo
    Content-Type: text/plain; charset=unicode-1-1-utf-7
    
    This is an automatically generated Delivery Status Notification.
    
    Delivery to the following recipients failed.
    
           [email]marci@thefragfactory.co.uk[/email]
    
    
    
    
    --9B095B5ADSN=_01C5ACBF7161496F0003CA4Bsmtp?out5.blueyo
    Content-Type: message/delivery-status
    
    Reporting-MTA: dns;smtp-out5.blueyonder.co.uk
    Received-From-MTA: dns;cyber2000
    Arrival-Date: Thu, 1 Sep 2005 16:27:09 +0100
    
    Final-Recipient: rfc822;marci@thefragfactory.co.uk
    Action: failed
    Status: 5.5.0
    Diagnostic-Code: smtp;550 won't relay to [email]marci@thefragfactory.co.uk[/email]
    
    --9B095B5ADSN=_01C5ACBF7161496F0003CA4Bsmtp?out5.blueyo
    Content-Type: message/rfc822
    
    Received: from cyber2000 ([82.38.213.4]) by smtp-out5.blueyonder.co.uk with Microsoft SMTPSVC(5.0.2195.6713);
             Thu, 1 Sep 2005 16:27:09 +0100
    Message-ID: <04d201c5af09$81e19be0$3102a8c0@cyber2000>
    From: "[O-CuK]Marci" <marci@over-clock.com>
    To: <marci@thefragfactory.co.uk>
    Subject: Test
    Date: Thu, 1 Sep 2005 16:26:21 +0100
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative;
            boundary="----=_NextPart_000_04CF_01C5AF11.E33D08E0"
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
    Return-Path: [email]marci@over-clock.com[/email]
    X-OriginalArrivalTime: 01 Sep 2005 15:27:09.0832 (UTC) FILETIME=[9E7A7880:01C5AF09]
    
    This is a multi-part message in MIME format.
    
    ------=_NextPart_000_04CF_01C5AF11.E33D08E0
    Content-Type: text/plain;
            charset="iso-8859-1"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    
    Test
    None of those log files are present...

    I have /var/log/exim, var/log/maillog, /var/log/maillog.0.bz2 (thru to .7.bz2), /var/log/messages.0 (thru 5).bz2
     
    #3 [O-CuK]Marci, Sep 1, 2005
    Last edited: Sep 1, 2005
  4. [O-CuK]Marci

    [O-CuK]Marci Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    S'beginning to look like a propogation issue.... apparently a few mails arrived at their destination earlier today, but I'm still getting bounces whenever I send... *shrug*

    Will continue to investigate until I get a decent confirmation of this being the case - ie: messages I send stop bouncing...
     
  5. [O-CuK]Marci

    [O-CuK]Marci Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Confirmed as propogation issue... all is now well.... apologies for wasting anyone's time... just find it odd that everything else had propogated other than the mailexchanger, which took 24hrs longer than anything else... wierd.
     
  6. webignition

    webignition Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    1,880
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Good to hear that everything is working fine now!
     
Loading...

Share This Page