The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pb with exim

Discussion in 'General Discussion' started by sharlaan, Sep 23, 2004.

  1. sharlaan

    sharlaan Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Pb with exim (installation or configure failed)

    During cPanel installation, exim's configure failed. Then, I tried cPanel tool "Update Server Software", and the installation seems to be successful.
    Code:
    --->  Session started at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:55 +0200
    --->  Fresh installation of mail/exim started at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:57 +0200
    --->  Installing 'exim-4.42+27' from a port (mail/exim)
    --->  Build of mail/exim started at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:57 +0200
    --->  Building '/usr/ports/mail/exim'
    --->  Build of mail/exim ended at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:57 +0200 (consumed 00:00:00)
    --->  Installation of mail/exim started at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:57 +0200
    --->  Installing the new version via the port
    --->  Installation of mail/exim ended at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:58 +0200 (consumed 00:00:01)
    --->  Fresh installation of mail/exim ended at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:58 +0200 (consumed 00:00:01)
    --->  Reporting the results (+:done / -:ignored / *:skipped / !:failed)
    	+ mail/exim
    --->  Session ended at: Thu, 23 Sep 2004 17:45:58 +0200 (consumed 00:00:03)
    Running post install scripts for exim....Done
    Next, I cannot run exim, there is an error :
    Code:
    Waiting for exim to restart.... . . . . . . . . . . finished.
    
    exim status 	
    root    85538  0.0  0.4  2620 2112  ??  S     6:01PM   0:00.01 antirelayd (perl)
    root    85907 12.1  3.7 19724 18964  ??  Ss    6:01PM   0:01.20 /usr/bin/spamd -d (perl)
    
    exim has failed, please contact the sysadmin.
    So, do you have any idea to solve this problem ?
    Thanks
     
    #1 sharlaan, Sep 23, 2004
    Last edited: Sep 23, 2004
  2. sharlaan

    sharlaan Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    when I try : /etc/rc.d/init.d/exim start
    I have this message :
    Code:
     exim exim antirelaydCould not create INET socket: Address already in use IO::Socket::INET: Address already in use
    Do you have any idea to solve this problem ?
     
  3. haze

    haze Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Sounds like its antirelay is aready running. Try using restart instead of start, or run:
    /scripts/restartsrv_exim
     
  4. sharlaan

    sharlaan Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thanks

    Now, i have this problem :
    Code:
    ./restartsrv_exim
     antirelaydperl: warning: Setting locale failed.
    perl: warning: Please check that your locale settings:
            LC_ALL = (unset),
            LANG = "en_US"
        are supported and installed on your system.
    perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
     
  5. cPanelBilly

    cPanelBilly Guest

    Please try this:
    /scripts/exim4

    /scripts/mailperm

    /scripts/restartsrv exim

    That should fix it if not please put in a support ticket
     
  6. sharlaan

    sharlaan Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thanks, it's ok
     
Loading...

Share This Page