SOLVED Peer reports it experienced an internal error. Error code: SSL_ERROR_INTERNAL_ERROR_ALERT

postcd

Well-Known Member
Oct 22, 2010
717
19
68
Hello,

on my WHM server is AutoSSL enabled with LetsEncrypt as a SSL provider.

at "Manage SSL hosts" page i see domains have SSL enabled at www. at mail. and normal.

BUT when i visit https://www. on any of my domains it shows following error:

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.mydomainhere.com. Peer reports it experienced an internal error. Error code: SSL_ERROR_INTERNAL_ERROR_ALERT

- The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
- Please contact the website owners to inform them of this problem.
non www. works OK

Please which things should i try in order to fix it?
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,225
463
Hello,

Do you notice any error messages for the affected domain names in the most recent log file under the "Logs" tab in "WHM >> Manage AutoSSL"?

Thank you.
 

postcd

Well-Known Member
Oct 22, 2010
717
19
68
I selected latest "All users" kind of AutoSSL log to be shown and it does not show any error or warning for the www.mydomainhere.com

I went to "Manage SSL Hosts" page and deleted SSL for that cpanel account. Then in "Manage AutoSSL" / Manage Users i clicked to check my cpanel and then checked log and it shows:
The system will attempt to renew SSL certificates for the following websites:
mydomainhere.com (mydomainhere.com www.mydomainhere.com mail.mydomainhere.com)
SUCCESS The system has installed a new certificate onto “mycpanelhere”’s website “mydomainhere.com”.
But the www.mydomainhere.com shows same error as mentioned in the first post. Non www. is ok.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,225
463
Feel free to open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look at the affected domain name. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

Thank you.
 

postcd

Well-Known Member
Oct 22, 2010
717
19
68
Thank You. I can not update my first post, so i am bumping this topic.

This is the issue of the Cloudflare probably.
It seems that the only solution is to remove all these failing sites from cloudflare and add them again. Then checking "Crypto" section in Cloudflare to play with SSL (full SSL probably).
 
  • Like
Reactions: cPanelMichael

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,225
463
Hello,

Thank you for updating this thread with the outcome. I've marked this thread as solved.