Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED PHP 7.1 or 7.2 Gives 403 Error with LiteSpeed

Discussion in 'EasyApache' started by cool_recep, Mar 19, 2018.

  1. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I've PHP 5.6, 7.0, 71 and 7.2 ready with EasyApache 4. The server is on 7.0 at the moment. But when I select 7.1 or 7.2, I get 403 on all my software.

    They support 7.2. I have XenForo 2.0.4 and WordPress 4.9.

    WHM 70.

    Code:
    2018-03-19 23:23:26.260342 [NOTICE] [/home/technopa/public_html/sosyal/.htaccess:14] Unsupported ErrorDocument URL: default, must start                                                                                                      with '/' or 'http'.
    2018-03-19 23:23:26.260351 [NOTICE] [/home/technopa/public_html/sosyal/.htaccess:15] Unsupported ErrorDocument URL: default, must start                                                                                                      with '/' or 'http'.
    
    An no, removing ErrorDocument entries from .htaccess did not help!

    Code:
    2018-03-19 23:55:16.411785 [NOTICE] [AutoRestarter] child process with pid=11810 exited with status=0!
    2018-03-19 23:55:16.411805 [NOTICE] Main process [11806] detects new litespeed process is ready, stop child process in 300 sceconds.
    2018-03-19 23:55:16.512393 [INFO] [APVH_technopa_Suphp70:] PID: 12005, add child process pid: 12012, procinfo: 0x1c69cb0
    2018-03-19 23:55:17.979891 [NOTICE] [Child: 11809] Shut down successfully!
    2018-03-19 23:55:17.983825 [NOTICE] [AutoRestarter] cleanup children processes and unix sockets of process with pid=11809 !
    2018-03-19 23:55:17.983856 [INFO] [CLEANUP] Send signal: 15 to process: 11889
    2018-03-19 23:55:17.983863 [NOTICE] [AutoRestarter] child process with pid=11809 exited with status=0!
    2018-03-19 23:55:17.983910 [NOTICE] [lshttpd:11806] Server Stopped!
    2018-03-19 23:57:32.111318 [INFO] [108.162.245.127:36573] File not found [/home/technopa/public_html/sosyal/data/avatars/m/23/23095.jpg]
    2018-03-19 23:57:32.111395 [INFO] [108.162.245.127:36573] File not found [/home/technopa/public_html/404.shtml]
    
     
    #1 cool_recep, Mar 19, 2018
    Last edited: Mar 19, 2018
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,392
    Likes Received:
    1,857
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you verify if the issue persists when temporarily switching the web server from LiteSpeed to Apache?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Just tried and got:

    Code:
    PHP kurulumunuzda WordPress'in çalışması için gerekli olan MySQL eklentisi eksik.
    Translates to:

    Your PHP setup does not have the MySQL Plugin required to run WordPress.
     
    #3 cool_recep, Mar 19, 2018
    Last edited: Mar 20, 2018
  4. rpvw

    rpvw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    735
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Spain
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You may need to ask your webhost to add the php7x-php-mysqlnd modules into ea4 for PHP 7.1 and 7.2
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I can add it myself but the problem is not that. I need to use it with Litespeed, not Apache.
     
  6. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    OK, I think I get you.

    upload_2018-3-20_12-46-23.png
     
  7. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Nope. No difference at all with Litespeed . 403 again...
     
  8. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,392
    Likes Received:
    1,857
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I'm glad to see you were able to solve the issue. Thank you for sharing the outcome.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. cool_recep

    cool_recep Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    You are welcome. On our forum, If you solve a problem but do not tell the solution, you get a a day or a week of ban. I love it! :D
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice