The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PHP after upgradeing uses lots of resources

Discussion in 'General Discussion' started by netlook, May 14, 2004.

  1. netlook

    netlook Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hello,

    I've already upgraded cPanel to latest RELASE and PHP to 4.3.5 (also Apache was automatically upgraded to 1.3.1).

    Now when I run "top" command, I can see, thant from time to time PHP uses most of my cpu power (for eg. 90% of CPU).

    What had happen, if before the upgrading everything was stable and running under the 1.00 cpu load?

    Regards
     
  2. ciphervendor

    ciphervendor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    1,052
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Are you running PHP as CGI now?
     
  3. netlook

    netlook Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I realy don't know, but I've recompiled PHP without PHP_suExec and everything went back to normal state.
     
  4. ciphervendor

    ciphervendor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    1,052
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Sounds like you had PHP running as CGI before. If your box is PHP heavy, then having it run as CGI will add a minor performance hit to each page being served.
     
  5. netlook

    netlook Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    So what do you suggest me to do if I would like to use PHP_suExec?
     
Loading...

Share This Page