edgesky

Member
May 17, 2017
8
0
1
Tunisia
cPanel Access Level
Root Administrator
Hy Everyone,
I tried every single potential fix possible to my problem with no luck. So here I’m sharing my problem with you hoping to find the fix in here.

my server is running the latest stable cPanel release.
The problem that I’m stuck was found when i was setting up a payment module for a website, when checking out, the payement is made on another website, on successful checkout the information is returned to my server, and then an error message will be generated, Payement failed, server response timed out. I increased the max execution time, disabled mod security, whilisted the payment server IP with no result.
I tried with another module, with no error this time except that when I try again to double check, I got error saying that some information where missing when aending request to the payement server. I clear cash and cookies, the problem solved, I repeat the process, error again!
I tried the same modules on the same website but in a plesk server that I use sometimes for staging purpose, and the two plugins worked perfectly.
I’m really confued as I can’t figure out the problem! I’m pretty sure it’s related to some PHP extention on my server that I’m missing.

any suggestions would be welcomed.

Thank you
 

ankeshanand

Well-Known Member
Mar 29, 2021
195
58
103
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Maybe, You should check PHP settings and change PHP Version to the supported Version. Many Times, Payment Modules also fail due to cURL Failure. Check if cURL needs to be updated or is connection being reset.

Also, Could You share the WebServer Logs for any Errors being Shown?
 

cPRex

Jurassic Moderator
Staff member
Oct 19, 2014
7,494
1,009
313
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey there! It doesn't sound like this is related to cPanel itself, but it could definitely be a connection issue between the machines or a missing PHP module. Seeing error logs from the webserver on cPanel would be helpful to at least confirm if the connection is being made.
 

edgesky

Member
May 17, 2017
8
0
1
Tunisia
cPanel Access Level
Root Administrator
Maybe, You should check PHP settings and change PHP Version to the supported Version. Many Times, Payment Modules also fail due to cURL Failure. Check if cURL needs to be updated or is connection being reset.

Also, Could You share the WebServer Logs for any Errors being Shown?
the PHP version is the one supported by my theme, 7.3 cURL is enabled.
How to check if the connection is being reset?
 

edgesky

Member
May 17, 2017
8
0
1
Tunisia
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey there! It doesn't sound like this is related to cPanel itself, but it could definitely be a connection issue between the machines or a missing PHP module. Seeing error logs from the webserver on cPanel would be helpful to at least confirm if the connection is being made.
How to check for the log? I got empty log on Raw Apache Log Download.
 

edgesky

Member
May 17, 2017
8
0
1
Tunisia
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi,

I've done so and I proceeded with an order to test the module connection between the two servers, i got this log when I first run your mentioned command, then nothing happened while processing:

Code:
[[email protected] ~]# tail -f /etc/apache2/logs/error_log
[ N 2021-08-17 14:56:09.0460 26785/T1 age/Wat/WatchdogMain.cpp:1373 ]: Starting Passenger watchdog...
[ N 2021-08-17 14:56:09.0588 26753/T1 age/Cor/CoreMain.cpp:1325 ]: Passenger core shutdown finished
[ N 2021-08-17 14:56:09.0652 26789/T1 age/Cor/CoreMain.cpp:1340 ]: Starting Passenger core...
[ N 2021-08-17 14:56:09.0654 26789/T1 age/Cor/CoreMain.cpp:256 ]: Passenger core running in multi-application mode.
[ N 2021-08-17 14:56:09.0777 26789/T1 age/Cor/CoreMain.cpp:1015 ]: Passenger core online, PID 26789
[Tue Aug 17 14:56:09.078563 2021] [:notice] [pid 26777] mod_ruid2/0.9.8 enabled
[Tue Aug 17 14:56:09.083606 2021] [mpm_prefork:notice] [pid 26777] AH00163: Apache/2.4.48 (cPanel) OpenSSL/1.1.1k mod_bwlimited/1.4 Phusion_Passenger/6.0.10 configured -- resuming normal operations
[Tue Aug 17 14:56:09.083641 2021] [core:notice] [pid 26777] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd'
[Tue Aug 17 14:57:20.599294 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 26817] [client 51.**.***.***:45464] AH01071: Got error 'Primary script unknown'
[Tue Aug 17 15:17:16.159570 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 26862] [client 51.**.***.***:47354] AH01071: Got error 'Primary script unknown'
any idea?
 

edgesky

Member
May 17, 2017
8
0
1
Tunisia
cPanel Access Level
Root Administrator
Sorry about that - I should have been more clear. You would also want to tail that file while performing your work to see if you find evidence of the connection happening:

Code:
tail -f /etc/apache2/logs/access_log
The same thing, nothing added after running this command:

Code:
[[email protected] ~]# tail -f /etc/apache2/logs/access_log
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:14:43:27 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:14:48:28 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:14:53:34 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:08:45 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:13:50 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:18:52 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:24:05 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:29:09 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:34:21 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"
127.0.0.1 - - [17/Aug/2021:15:39:52 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 163 "-" "-"