The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PHP GD Library

Discussion in 'General Discussion' started by whipworks, Aug 27, 2015.

  1. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi guys,

    Can anyone tell me how to turn on this plugin on the CPanel server? Activate, install, etc.
     
  2. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    509
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Hi,

    GD is installed via EasyApache, under the Exhaustive Options list. You can select and install it from there.

    I hope this helps!
     
  3. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Jacob,

    Thanks for the reply. Unfortunately, I can't find the Exhaustive Options list.
     
  4. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    509
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Hello,

    As you walk through the EasyApache 3 wizard screens, step 4 is the 'Exhaustive Options List'. You can select GD there.
     
  5. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Does this mean I have to install or upgrade a new apache version?
     
  6. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    509
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    This is correct. You will need to do a full EA build.
     
  7. SuperBaby

    SuperBaby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Thailand
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Twitter:
    You can choose the CURRENT build and then select GD in the Exhaust List.
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    670
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You have defined your access level as "Reseller Owner". Keep in mind that you will need root access to utilize EasyApache. Otherwise, you must contact your hosting provider and ask them to enable GD as a PHP module.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page