The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PHP imagick Installation Error

Discussion in 'General Discussion' started by nikeshpr, Mar 28, 2012.

  1. nikeshpr

    nikeshpr Registered

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I'm trying to install PHP imagick using WHM.

    Tried this through WHM -> Software -> Module Installers -> PHP Pecl (manage). -> “Install a PHP Pecl” enter “imagick” and click “Install Now” button

    But the installation failed and showed the below error messages.

    checking ImageMagick MagickWand API configuration program... configure: error: not found. Please provide a path to MagickWand-config or Wand-config program.
    ERROR: `/root/tmp/pear/imagick/configure --with-imagick' failed
    The imagick.so object is not in /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613


    Please help me to fix this issue.

    Our PHP version is : PHP 5.2.17
    OS : CentOS release 5.8 - 64 bit
    WHM version : 11.30.6
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,723
    Likes Received:
    660
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    This may be related to a known issue where the module is compiled into the same path, except into "/usr/lib" instead of "/usr/local/lib".

    Please try moving the compiled module from the "/usr/lib" location to the "/usr/local/lib" location and let us know if the issue persists.

    Thank you.
     
  3. nikeshpr

    nikeshpr Registered

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I installed ImageMagick-devel ( which was providing /usr/bin/Wand-config). After that I successfully installed imagick using WHM and restarted apache.

    But the problem is its not showing in the phpinfo page .. !!!. and the fuctionalities related to imagick is not working..


    I checked phpinfo using the shell and its showing that imagick is installed on the server..

    # php -r 'phpinfo();' | grep imag
    imagick
    imagick module => enabled
    imagick module version => 3.0.1
    imagick classes => Imagick, ImagickDraw, ImagickPixel, ImagickPixelIterator
    ImageMagick version => ImageMagick 6.7.3-2 2011-11-02 Q16 http://www.imagemagick.org
    imagick.locale_fix => 0 => 0
    imagick.progress_monitor => 0 => 0
    ImageMagick version => ImageMagick 6.7.3-2 2011-11-02 Q16 http://www.imagemagick.org


    But it not showing in the phpinfo page of my domain.. please help me to fix this.. ??
     
Loading...

Share This Page