The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PHP mail Problems

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Guigows, Dec 19, 2005.

  1. Guigows

    Guigows Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Dear sirs.

    I´m having problems sending e-mail from any php program.

    in the "Tweak Settings" on WHM the option "Prevent the user 'nobody' from sending..." is unchecked.

    There are any option that prevent send e-mail fron php script?? :confused:

    Thank you!
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Check whether you have a file called /etc/eximmailtrap, if you do delete it and edit /var/cpanel/cpanel.config and set eximmailtrap=0.
     
  3. Guigows

    Guigows Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Chirpy

    I don´t have the file /etc/eximmailtrap, I´d set eximmailtrap=0 in /var/cpanel/cpanel.config, but this don´t solve the problem... :(

    Thank you!
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Have to tailed the exim_mainlog while sending through a php script and watched for errors/messages:

    tail -f /var/log/exim_mainlog
     
  5. Guigows

    Guigows Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    When I try to send by php script, don´t show in the log... I think that the exim don´t recive the request to send mail.... there are no errors in the log...
     
    #5 Guigows, Dec 19, 2005
    Last edited: Dec 19, 2005
  6. ckh

    ckh Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    356
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Phoenix, AZ
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I have the same problem, seems to have just popped up. At first I thought it was because I upgraded to 4.4.1 from 4.4.0 but downgrading PHP didn't help. I don't have an /etc/eximmailtrap either.

    Running Freebsd 5.1 if that makes a difference, but, it had been working fine until I got a complaint this morning...

    Logs don't show anything and there's no error_log in the directory of the script. Seems if the mail function is used then the file hangs.
     
Loading...

Share This Page