SOLVED PHP segfaults after 2018-1-25 EasyApache 4 update

kris.x15

Member
Sep 20, 2010
8
0
51
Hi
I'm experiencing php segfaults (likely related to curl/openssl) when using imap_* functions since latest EasyApache 4 update (2018-1-25).

Code:
Jan 26 09:02:01 server1 kernel: [ 3444.689464] ea-php70[22118] general protection ip:7f9f0dfc611a sp:7ffd15575df0 error:0 in curl.so[7f9f0df31000+1d4000]
Jan 26 09:02:02 server1 abrt[22128]: Saved core dump of pid 22118 (/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/bin/php) to /var/spool/abrt/ccpp-2018-01-26-09:02:01-22118 (18374656 bytes)
Jan 26 09:02:02 server1 abrtd: Directory 'ccpp-2018-01-26-09:02:01-22118' creation detected
Jan 26 09:02:02 server1 abrtd: Package 'ea-php70-php-cli' isn't signed with proper key
Jan 26 09:02:02 server1 abrtd: 'post-create' on '/var/spool/abrt/ccpp-2018-01-26-09:02:01-22118' exited with 1
Updated kernel to latest version, tried other php binaries, versions - with the same outcome :(
 

JacobPerkins

Well-Known Member
May 2, 2014
617
97
103
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Twitter
Hi,

We've had this report as well, and we've found some issues in our libc-client package when using IMAP-SSL functions in PHP. We've got a verified fix in place, we're doing our final testing now and will have this released in a few hours. Sorry for the problems, and thanks for the report!
 

sparek-3

Well-Known Member
Aug 10, 2002
2,007
222
368
cPanel Access Level
Root Administrator
Noticing this as well. Now I'm mad at myself because I looked on the forum for any reports, didn't see this post, and I've been pulling my hair out for the last 3 hours thinking the issue was some where within the (ugly) code I used for a specific application.

Should have looked harder on the forum. I had to roll back the EA4 updates on one server. But otherwise, will wait for the fix.
 

sparek-3

Well-Known Member
Aug 10, 2002
2,007
222
368
cPanel Access Level
Root Administrator
Indeed. This looks to have solved the issue for me. Although I'm going to wait a bit before I push this out to our production servers, see if this fixes @kris.x15 issue as well.