Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PHP70 and PHP71

Discussion in 'EasyApache' started by canou83, Dec 21, 2016.

  1. canou83

    canou83 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hello, we have several sites that run perfectly on PHP 5.6.

    We are testing with PHP70 and PHP71. The most recent sites work under PHP70 but sometimes generate 500 errors, where can this come from?

    Under PHP71 all generate this error:

    Service Unavailable

    The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

    Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Thanks for your help.
     
  2. Sametto Chan

    Sametto Chan Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    93
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    PHP 71 Maybe doesn't have support any web application version.

    PHP 70 it's works fine at all web application latest version only.

    You can try change to PHP70, if you getting error, you can upgrade by your web application can support PHP70. If not, change to PHP56.
     
  3. SysSachin

    SysSachin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    569
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    28
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Have you checked Apache error logs file ? Please update here some logs so that we can try to assist you on this.
     
  4. canou83

    canou83 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi. For PHP70 I have increased memory_limit = 256M; In WHM and in php.ini and the problem seems to have disappeared. To be continued...


    For PHP71 I do not know.
     
  5. Sametto Chan

    Sametto Chan Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    93
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,425
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    You can review the Apache error log at /var/log/apache2/error_log when you encounter these types of error messages to find additional information. Feel free to post the specific output in CODE tags (excluding real domain names and IP addresses) when this happens if you would like us to take a closer look.

    Thanks!
     
    Samet Chan and linux4me2 like this.
Loading...

Share This Page