The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ping: unknown host

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by irTech, Nov 6, 2014.

  1. irTech

    irTech Member

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    i have added an A Record to domain "domain.in" which is "mob1.domain.in", but when i ping it, i face with this

    ping: unknown host mob1.domain.in

    i have check resolve.conf and placed dns's that datacenter gave me...
    also i have run these commands

    /etc/rc.d/init.d/named restart
    /etc/init.d/network restart

    the strange thing is that old A records work fine like

    mob2.domain.in

    but new records have problem...
     
    #1 irTech, Nov 6, 2014
    Last edited by a moderator: Nov 6, 2014
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. irTech

    irTech Member

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    yessss

    i have moved this website from another server by using express transfer, but after that the customer has not changed his domain DNS's.
    and i think it is the issue...

    is'nt there any other way that we can fix this without changin DNS's ?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You will need to have the name servers updated at the registrar so the domain name points to the new server. Or, update the DNS zone on the source server so it resolves to the new IP address.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page