The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

POP3 not working in Outlook express

Discussion in 'General Discussion' started by aress24x7, Sep 24, 2003.

  1. aress24x7

    aress24x7 Member

    Joined:
    Aug 2, 2003
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello ,

    My POP3 in Outlook express not working for all domains. I can send mails but can't receive mails. While in webmail I can send, receive mails successfully.

    I am getting following error for all the domains.

    " Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'lemkewaste.com', Server: 'lemkewaste.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F "

    Please help.

    Thanks a lot.

    cPanel.net Support Ticket Number: 1000
     
  2. palash

    palash Member

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    1. try oe auto config from cpanel.
    2. use + instead of @ at email address.
    hope this will help.

    reg,palash

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. ciphervendor

    ciphervendor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    1,052
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    1. Verify that your email client is configured correctly.

    2. If the above is true, try cycling the mail daemons on your box.

    3. If it still fails, make sure that you can telnet/traceroute to your box and that there are no lock files in your mail directories.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. pagedeveloping

    pagedeveloping Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2003
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New York
    This error could also be caused by your ISP not allowing you access to port 25

    If you are the owner of the server than try having exim run a copy on port 26
    You can set this up inside service manager in WHM

    Regards,

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. Saeed

    Saeed Active Member

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
  6. Jemshi

    Jemshi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    Re: Re: POP3 not working in Outlook express


    what has smtp got to do with receiving mails ? he is able to send out mails.

    aress24x7, did you try using some other isp - is this a connection problem ?
     
  7. Marnix

    Marnix Registered

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    What kind of connection do you have?

    When you have a slow connection, the 0F-error can occure when there is a large incoming mail on the server. Use webmail to check this, with webmail you don't have to download the mail from the server. When there is a large mail in your mailbox, just save the attachment if you want to and delete the mail so you don't have to download it with your mailprogram anymore.
     
  8. twhiting9275

    twhiting9275 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2002
    Messages:
    538
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    This is far from a new error, but in this case it's got nothing to do with the mail client. I'm getting reports left and right that since about 4am mail has not been able to be received. It can be sent, but not received.

    The problem in this case is CPanel's pop server is not started up. What you have to do is restart cppop, either through WHM or type the following from the shell:

    service cpanel stop
    service cpanel start

    Hopefully they'll fix whatever the problem was, looks like it was an upgrade.
     
  9. kris1351

    kris1351 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2003
    Messages:
    963
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lewisville, Tx
    There was a post on this and we saw it also. Make sure the name fields of their setup do not have characters or email address in them. Like the fields where they ask for first/last name.
     
Loading...

Share This Page