The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PPK (Putty) Key Conversion

Discussion in 'General Discussion' started by brianc, Jan 28, 2008.

  1. brianc

    brianc Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi All:

    I am getting the following error message when I try to convert a SSH private key to PPK format via cpanel:

    puttygen: unable to load file `/home/username/.ssh/': not a private key

    I have confirmed that both the public and private keys are there and the permissions are correct. However it seems like the cpanel view/download private key function is buggy. This process/conversion works fine via WHM but not in cpanel. Also this utility sees the public key just fine, but not the private key.

    Can someone else confirm this problem? I want to get rid of using password authentication for ssh logs and move to using keys for SSH logins but I can't until this issue is resolved.

    Looking forward to your replies.

    Thanks!
     
  2. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,381
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I too have noticed this problem. I am using cPanel 11.17.0-RELEASE_19434.

    Have you logged this in Bugzilla?
     
  3. brianc

    brianc Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  4. blkjck

    blkjck Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
  5. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,381
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    That's an option, but my point is that if the option is there in the control panel, then it should work. If it doesn't work or doesn't work consistently, then it should be removed. I don't have any problem giving users instructions on how to do this with the Windows based puttygen program, but if the option is there, we are undoubtedly going to be asked why the feature does not work.
     
  6. blkjck

    blkjck Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Just a quick fix solution was all I meant... Yeah I have a problem also with puttygen. Just showed up with the clean install. I was able to restore my keys from backup so not a big deal. First it was not installed when I tried to convert it. Said to run a script in cpanel folder to install it. That didn't install but older version anyway. Had to install a newer build of putty-0.60
     
  7. blkjck

    blkjck Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This looks to be fixed in the latest Current Build. C20417
     
  8. brianc

    brianc Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Where are you getting this information? According to cPanel's change log the latest current build is 19834. Also the bug report for this issue has not been updated to show that it was corrected:

    http://bugzilla.cpanel.net/show_bug.cgi?id=6319
     
  9. blkjck

    blkjck Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I manually did an update last night after notified a new version available, yeah I noticed the change log was not posted either. After the update, I can convert keys from CPanel now. Before, the entry was blank when CPanel tried to access private keys. Now all is good and they convert to putty format.
     
  10. brianc

    brianc Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Can anyone else confirm this? I just did a force upgrade and the bug is still there. I running current 19834.
     
  11. blkjck

    blkjck Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    It was present in that build also, C19834. That was my previous build number. Check your Upgrade to Latest Version again. If it is not coming up, check back later today. 11.17.5-CURRENT_20417 is what mine reports.
     
  12. brianc

    brianc Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Will do. Thanks.
     
  13. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  14. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    x86_64 is slightly behind.. should be up in another hour.
     

Share This Page