The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Preview site using ip/~user not working

Discussion in 'General Discussion' started by ASTRAPI, Oct 31, 2014.

  1. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi

    I just upload a index.php and one file.html with simple valid code to test using the ip before change the nameservers like this:

    Code:
    http://123.456.789.000/~userx    (userx is the cpanel account name)
    also as

    Code:
    http://123.456.789.000/~userx/file.html   
    And i am getting this:

    Code:
    404 Not Found
    
    The server can not find the requested page:
    
        123.456.789.000/~userx (port 80) 
    mod_userdir Protection is not enabled ...

    Also when i try to rebuild i am getting also this error that i smaybe related:

    Code:
    [[error] [client 123.456.789.000] File does not exist: /usr/local/apache/htdocs/~userx
    Any ideas?

    Thanks
     
    #1 ASTRAPI, Oct 31, 2014
    Last edited: Oct 31, 2014
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,451
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Have you enabled the option?
    WHM » Security Center » Apache mod_userdir Tweak
     
  3. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes i enable it but i can't test it as it seems that i have a rebuild problem as i can see from the error and i am just use the basic cpanel template:

    Code:
    File does not exist: /usr/local/apache/htdocs/~userx
    The problem seems to be with the Apache httpd.conf i think :(
     
  4. Solokron

    Solokron Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Messages:
    849
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Sounds like you are using ruid2 which does not work with this. The work around is to provide them with a dedicated IP.
     
  5. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    On the new rebuild Ruid2 is not selected and i just get the rebuild done without errors.

    I was select to get a new config for Apache and it seems ok ...

    Is suphp and suexec related to my problem?

    - - - Updated - - -

    Not working again i can't preview a simple html :(

    Now i test it with:

    Default PHP Version (.php files) 5
    PHP 5 Handler fcgi

    Apache suEXEC off
    Apache Ruid2 off

    But nothing :(
     
  6. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok i got it working for the index.html :)

    But when i try to load a simple hello word php script is not running and i am getting this:


    Code:
    Service Temporarily Unavailable
    
    The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
    
    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
    I also try to enable the Apache suEXEC on but nothing :(
     
    #6 ASTRAPI, Oct 31, 2014
    Last edited: Oct 31, 2014
  7. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok i found this that maybe is my solution but is for suphp only and i am using fcgi :(

    Code:
    http://forums.cpanel.net/f5/php-not-working-site-preview-70719.html
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    UserDir requests will not function correctly when using Mod_FCGI. This is documented at:

    FCGI Considerations

    Disabling SuExec will allow the URL to load, but it reduces the overall security of FCGI.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page