The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem in mysql server

Discussion in 'General Discussion' started by mahdionline, Sep 30, 2004.

  1. mahdionline

    mahdionline Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi

    Our Server in many time have high load in it's CPU . and in WHM in service status : Server Load 1.55 (1 cpu) .
    what's the problem ?

    and in WHM >> CPU/Memory/MySQL Usage :
    -----------------------------------------------------
    User Domain %CPU %MEM Mysql Processes
    mysql ----- 17.83 187.70 0.0
    -----------------------------------------------------
    Top Process %CPU 97.4 /usr/sbin/mysqld --basedir/ --datadir/var/lib/mysql --usermysql --pid-file/var/lib/mysql/ns1.mydomain.com.pid --skip-locking

    -----------------------------------------------------

    and from 2 day ago , our MySQL Server have problem and halted and when i reboot my server problem solved.
    but after some time , this problem occure again !

    Regard
     
  2. mahdionline

    mahdionline Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what mean this line :


    /usr/sbin/mysqld --basedir/ --datadir/var/lib/mysql --usermysql --
    pid-file/var/lib/mysql/ns1.irancpanel.com.pid --skip-locking


    have can i find out what of my account on server have problem or high load on Mysql server .( how can i see a good log of mysql server working).

    Regard
     
  3. ricoche

    ricoche Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    This just suddenly happened to me too. No problems for over a month and now mysql problems. Very strange.
     
  4. Martin

    Martin Member

    Joined:
    Dec 22, 2001
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yep! I had a similar problem with MySQL a few days ago. I tried restarting it as it wasn't granting permissions properly and it wouldn't come back up. MySQL config really didn't look healthy so used a clean / defaults config which fixed the issue.
     
Loading...

Share This Page