The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem of sending

Discussion in 'E-mail Discussions' started by geokat, Jul 28, 2015.

  1. geokat

    geokat Registered

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Athens
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello I setup a new server with cpanel and I am facing a problem with emails. I receive normaly but when I send the email never goes to destination. But not with all recepients. For example if I send to gmail account it goes ok but if I send to another domain such as .com .eu e.t.c. never arrives. Any ideas. I have checked the exim log and the mail stops in closed by quit and never send the email
     
  2. sarhosting

    sarhosting Well-Known Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    164
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    United States
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Are you sending from a client software (ie. Microsoft Outlook) or did you try from the browser?
    It is possible the client software is not configured properly. Also, did DKIM and SPF pass when checked?
    You can tell from the Authentication page in the Email section of the cPanel account.
     

    Attached Files:

  3. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you please update here your exim logs of that massages ID which is not getting delivered to all recipients. We will check that logs and will try to assist you on this.
     
  4. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Does your server have RDNS configured.
    Usually done from the data center
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You mentioned the message never leaves the server. Could you search the message in /var/log/exim_mainlog and let us know the output? EX:

    Code:
    exigrep user@domain /var/log/exim_mainlog
    Thank you.
     
  6. geokat

    geokat Registered

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Athens
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I have checked all above and I found that in exim logs when the message was sent to gmail, hotmail etc it was sent ok. But in .com, .eu e.t.c. was not sent at all. It seemed like remain on the server. What I did was to wait for 24 hours more for the dns to complete and run also the fixperms. Now everything is ok.

    Thanks for the help of all of you.
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page