The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with DNS setup on host

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by johnme, Aug 14, 2013.

  1. johnme

    johnme Registered

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    IMPORTANT: Do not ignore this email.

    Your hostname (host.XXXXXcart.com) could not be resolved to an IP
    address. This means that /etc/hosts is not set up correctly, and/or
    there is no dns entry for host.XXXXXcart.com. Please be sure that
    the contents of /etc/hosts are configured correctly, and also that
    there is a correct 'A' entry for the domain in the zone file.

    Some or all of these problems can be caused by /etc/resolv.conf
    being setup incorrectly. Please check that file if you believe
    everything else is correct.

    You may be able to automatically correct this problem by using the
    'Add an A entry for your hostname' option under 'Dns Functions' in
    your Web Host Manager.




    I am daily getting this email . how to solve this issue , i am new server dedicated server and whm
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You should ensure the hostname of your server resolves to the server's primary IP address. If the DNS for your domain name is handled on a remote server, make sure you add the "A" record for the hostname at the remote DNS provider.

    Thank you.
     
  3. johnme

    johnme Registered

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    My dedicate server just have sigle IP

    I am using remote DNS for my domain

    can you give me some steps , how to do , i dont have idea
     
    #3 johnme, Aug 15, 2013
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2013
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You will need to access your remote DNS server and ensure an "A" record is added for the hostname of your server pointing to your server's IP address. The method to complete this depends on your DNS provider's interface, so you may need to contact them for assistance with that.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page