The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with e-mail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by cobro, Nov 15, 2009.

  1. cobro

    cobro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I have a problem with my mail i cannot connect to any mail.domain.com host ?

    Unable to send or receive messages for the domain (domain) account. The host 'mail.domain.net' could not be found. Please verify that you have entered the server name correctly.

    Server: 'mail.domain.net'
    Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0D
    Protocol: POP3
    Port: 110
    Secure(SSL): No
    Socket Error: 11004

    maby this has somthing to do with this

    IMPORTANT: Do not ignore this email.
    The hostname (server1.domain.net) resolves to . It should resolve to xxx.xx.xxx.xxx. Please be sure to correct /etc/hosts as well as the 'A' entry in zone file for the domain.

    Some are all of these problems can be caused by
    /etc/resolv.conf being setup incorrectly. Please check this file if you
    believe everything else is correct.


    You may be able to
    automatically correct this problem by using the ' Add an A entry for your
    hostname ' under ' Dns Functions ' in your Web Host Manager



    anyhelp would be appreciated

    thank you all for the help
     
  2. cobro

    cobro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    maby it could be because i am using another dns for now ? when we get our owne ip for our dns we only have one ip at the moment

    MX @ 900 10 mx1.1984.is. domain.net
    MX @ 900 20 mx2.1984.is. domain.net
     
  3. cobro

    cobro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    i did follow this instructions but with no luck

    http://forums.cpanel.net/f34/user-server-mail-550-relay-not-permitted-121597.html

    when i try to send e-mail from another account not hosted on my server and if i send mail to account on my server this is what i get back

    The following message to <domain@domain.net> was undeliverable.
    The reason for the problem:
    5.1.0 - Unknown address error 550-'relay not permitted'
     
  4. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am not sure I follow what you are doing here.


    For the DNS errors make sure that your server can resolve hostnames fine, it is possible that your DNS servers in /etc/resolv.conf are bad.

    Do also use a remote site to check that your domains MX records work.

    For the relaying make sure that the domain that should be on your server is listed in /etc/localdomains , if not add it and make sure it is not in /etc/remotedomains.
     
  5. yashraj

    yashraj Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    United states
    Hello,

    In order to check dns record, use intodns.com, it will give exact error if you have any problem in dns zone..
    Apart from this try to send mail using root from server, if it works..surely you have a problem with domain configuration..
     
Loading...

Share This Page